Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:41 | 03/01/2015

 

Οι Τούρκοι δέσμευσαν δύο μεγάλες περιοχές που “αγγίζουν” Καστελόριζο και Κρήτη, για ασκήσεις υποβρυχίων. Το Onalert.gr έχει γράψει εδώ και μέρες για τις προθέσεις των Τούρκων οι οποίες ήταν γνωστές . Στο ΓΕΕΘΑ υπήρξαν εισηγήσεις εδώ και εβδομάδες για δέσμευση των περιοχών αυτών από την ελληνική πλευρά, ώστε να “χαλάσουν” τα τουρκικά σχέδια. Επικρατησε η άποψη ότι κάτι τέτοιο θα ήταν “επιθετική κίνηση” και οι περιοχές δεν δεσμεύτηκαν ποτέ. 

Αυτό που έχει κάνει η ελληνική πλευρά είναι να στείλει στην περιοχή με “νατοϊκό καπέλο” ότι πιο σύγχρονο διαθέτει στον Στόλο της. Το υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ πλέει και θα πλέει για πολλές μέρες ακόμη στην νοτιοανατολική Μεσόγειο ,κοντά στις περιοχές που οι Τούρκοι έχουν δεσμεύσει για ασκήσεις δικών τους υποβρυχίων. Ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να γίνει μετά από την “ήπια αντιμετώπιση” των Τούρκων.

Η δέσμευση των περιοχών από τους Τούρκους ήταν απο τα κεντρικά ζητήματα που εξετάστηκαν στην σύσκεψη που έγινε στο ΥΠΕΞ με την συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας αλλά και με την συμμετοχή των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων. Η περιοχή πέριξ του Καστελόριζου είναι το σημείο κλειδί και η εντολή είναι να μην επιτραπεί οποιαδήποτε εκδήλωση πρόκλησης από την τουρκική πλευρά . Καθόλου εύκολη αποστολή αφού η πρωτοβουλία των κινήσεων ανήκει στην Άγκυρα.

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis