Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:14 | 05/05/2015

Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

Την ώρα ουσιαστικά που ο Πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα κ. Κ.Ουράς ( Kerim Uras) επισκεπτόταν τον κ Καμμένο για να τον καλέσει στην Άγκυρα, το τουρκικό ΓΕΕΘΑ ισχυριζόταν τα γνωστά περί δήθεν παρενόχλησης τουρκικών F – 16 από ελληνικά μαχητικά- δηλαδή διαστρέβλωνε πλήρως τα πραγματικά περιστατικά! 

Συγκεκριμένα σε  είδηση στην ιστοσελίδα του κρατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου της Τουρκίας Anadolu με τον τίτλο «Παρενόχληση σε τουρκικά αεροσκάφη» αναφέρεται ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας, δύο ελληνικά F – 16 ...παρενόχλησαν, για 4 φορές και για συνολική διάρκεια 6 λεπτών, δύο τουρκικά F – 16, που εκτελούσαν εκπαιδευτική πτήση στο διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου, με εγκλωβισμό ραντάρ. Τα τουρκικά αεριωθούμενα - αναφέρει το δημοσίευμα- απάντησαν με τον ίδιο τρόπο, βάσει των κανόνων εμπλοκής. 

Βεβαίως τα πράγματα δεν είναι έτσι- και η Τουρκία το ξέρει, αλλά συνεχίζει τον χαβά της : Τα ελληνικά αεροσκάφη αναχαίτισης δεν έκαναν τίποτε άλλο πάρα να αναχαιτίσουν/αναγνωρίσουν τα τουρκιά F-16 που είχαν μπει παρανόμως στο FIR Aθήνας, μια τακτική που πολλές φορές οδηγεί και σε παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου αλλά και αερομαχίες - όπως χθες .

Τι είπε ο Καμμένος στον κ. Ουράς για τις προκλήσεις

Ο κ. Καμμένος είχε υπόψιν αυτό το περιστατικό - όπως δεκάδες άλλα παρόμοια κάθε εβδομάδα- όταν κατά την συνάντηση του με τον κ Ουράς, του είπε ( όπως ανακοίνωσε ο ίδιος από το βήμα του Συνεδρίου ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ) ότι θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση και θα πάει στην Τουρκία, ''αλλά - πρόσθεσε -δεν είναι δυνατό την ώρα που επισκέπτεται ένας Υπουργός Άμυνας, ένας Πρωθυπουργός και ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας την πρωτεύουσα της φίλης και συμμάχου χώρας, την ίδια ώρα να έχουμε παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, να έχουμε μη αβλαβείς διελεύσεις μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Δεν είναι δυνατό από τη μία πλευρά να μιλάμε για συνεργασία και από την άλλη να αυξάνουμε τις προκλήσεις''.

Έγιναν 3 αερομαχίες 

Να σημειωθεί ότι  στις 4-5-2015  μπήκαν στο FIR Aθήνας 6 τουρκικά αεροσκάφη (2 οπλισμένα) τα οποία έκανα 6 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου στο Αιγαίο .Τα τουρκικά αεροσκάφη αντέδρασαν στην διαδικασία αναγνώρισης /αναχαίτισης με αποτέλεσμα να γίνουν 3 αερομαχίες ( εμπλοκές) μετά από καιρό

Όλα τα τουρκικά αεροσκάφη  αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

ΠΗΓΗ: onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis