Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:29 | 13/07/2019

Tου Αναστάσιου Βόπη

Τον πρώτο κληρικό στην Ελλάδα που υπηρετεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων χειροτόνησε σε διάκονο το βράδυ της Πέμπτης ο μητροπολίτης Τρίκκης κ Χρυσόστομος στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του αγίου Νεκταρίου Τρικάλων.

Προηγήθηκε πανηγυρικός εσπερινός επί των θεμελίων του νέου παρεκκλησίου που χτίζεται στο δεξιό κλίτος του ναού και θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αγίου Παϊσίου που τόσο πολύ ευλαβούνται οι κάτοικοι των Τρικάλων.

Χοροστάτησε ο επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομος και συγχοροστάτησε ο οικείος μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος με την παρουσία εκατοντάδων πιστών.

Στη συνέχεια ακολούθησε ιερά αγρυπνία από τους δύο αρχιερείς οι οποίοι ήταν πλαισιούμενοι από τον ηγούμενο της μονής αγίου Προκοπίου Τρικάλων π. Διονύσιο Κλάδη και πλειάδας κληρικών της μητροπόλεως, όπου κατά τη διάρκεια αυτής τελέστηκε και η εις διάκονον χειροτονία του κ. Θεόδωρου Βάλλα, ο οποίος έλαβε το νέο όνομα «Παΐσιος» προς τιμήν του σημερινού τιμώμενου αγίου.

Ο μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος απευθυνόμενος προς τον νεοχειροτονηθέντα π. Παΐσιο αφού τον ενίσχυσε πνευματικά με τον λόγο του, υπογράμμισε πως «να ξέρεις παιδί μου ότι ο Επίσκοπός σου θα σε κρατά πάντα από το χέρι όπως και τώρα σε όλες τις χαρές και σε όλες τις δυσκολίες που θα έχεις», ενώ τον προέτρεψε σε όλη του την ζωή να είναι «διάκονος των ανθρώπων».

Κλείνοντας ο κ. Χρυσόστομος επαίνεσε ιδιαίτερα τον διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος Τρικάλων κ. Αντώνιο Σπανό για τις ενέργειες που προσωπικά κατέβαλε ώστε να ξεπεραστούν οι οποιεσδήποτε δυσκολίες και να πραγματοποιηθεί η χειροτονία του πρώτου πυροσβέστη στην εκκλησία της Ελλάδος, αφού μέχρι και σήμερα δεν προβλεπόταν κάτι τέτοιο από το Προεδρικό Διάταγμα.

Στο τέλος ο μητροπολίτης Τρίκκης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά τον επίσκοπο Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομο για την αρχιερατική του παρουσία, ο οποίος αυτές τις ημέρες βρίσκεται στα Τρίκαλα.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis