Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:44 | 18/09/2018

Τις μετακινήσεις του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ψυχικού και του σκοπού της ιρανικής πρεσβείας αποφάσισε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., μετά την καταδρομική επίθεση του «Ρουβίκωνα» στην πρεσβεία του Ιράν.

Ο διοικητής του Α.Τ. Ψυχικού, υπεύθυνος για τη φύλαξη της πρεσβείας, μετακινείται στη Διεύθυνση Μεταγωγών και ο σκοπός στις εποχούμενες περιπολίες. Πρόκειται για μία κίνηση που δείχνει τη δυσαρέσκεια του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλου για την αντιμετώπιση της καταδρομικής ενέργειας του «Ρουβίκωνα».

[custom:google-ads]

Ο σκοπός, σύμφωνα με πηγές από το αρχηγείο της Αστυνομίας, δεν ειδοποίησε έγκαιρα μέσω ασυρμάτου το κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. για την επίθεση, ενώ δεν φορούσε τη στολή του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σκοπός ανέφερε ότι μόλις είχε ξεκινήσει η βάρδιά του και δεν είχε προλάβει να αλλάξει ρούχα. Επίσης, ανέφερε ότι αιφνιδιάστηκε και δεν είχε χρόνο να ενημερώσει άμεσα στους ανωτέρους του. Η σωστή για εκείνον αντιμετώπιση θα ήταν να κλειδωθεί εντός του κουβουκλίου και να ενημερώσει αμέσως μέσω ασυρμάτου για την παρουσία των κρανοφόρων. Σημειώνεται, πάντως, ότι η σκοπιά δεν ήταν αλεξίσφαιρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε δηλώσεις του στη HuffPost Greece ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Αττικής, Βασίλης Ντούμας επισημαίνει τον κίνδυνο της απάθειας και της «χαλαρής στάσης» των αστυνομικών-σκοπών:

«Οι σκοποί που βρίσκονται σε στόχους περιμένουν ότι κάποια στιγμή θα επιτεθεί ο “Ρουβίκωνας”. Οι συνεχείς επιθέσεις της αναρχικής ομάδας έχουν ως συνέπεια οι φρουροί να θεωρούν ότι θα έρθουν κάποια στιγμή και σε αυτούς, θα σπάσουν και θα αποχωρήσουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει μία χαλαρότητα. Υπάρχει, ωστόσο, ο κίνδυνος κάποια στιγμή αυτοί που θα επιτεθούν στον σκοπό να μην είναι μέλη του Ρουβίκωνα αλλά τρομοκράτες. Και σε αυτή την περίπτωση η χαλαρή στάση θα αποβεί μοιραία. Στην τελευταία ενέργεια του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία στο Ψυχικό είδαμε μία κακή εικόνα αστυνομικού. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα του φορτώσουμε και την ευθύνη της πολιτείας να τιμωρήσει αυτούς που προχωρούν διαρκώς σε καταδρομικές επιθέσεις. Τα άτομα αυτά διέσχισαν τη μισή Αθήνα χωρίς να γίνουν αντιληπτά. Η κύρια ευθύνη για την κατάσταση αυτή είναι της πολιτείας που δεν τιμωρεί αυτούς που κατά καιρούς συλλαμβάνονται από την Αστυνομία».

huffingtonpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis