Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:58 | 10/05/2018

Μπορεί ο Ρουβίκωνας να έχει κάνει κατά καιρούς «εξορμήσεις» και βόλτες σε πόλεις της επαρχίας μακριά από την Αθήνα, ωστόσο τώρα φαίνεται πως είναι έτοιμος να ανοίξει κανονικά… παραρτήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει στα Εξάρχεια μία διαδικασία… στρατολόγησης αντιεξουσιαστών κατά τη διάρκεια συνελεύσεων σε μία προσπάθεια να στηθεί ένα δίκτυο «αυτόκλητων τιμωρών» κατά… παραγγελία. Ειδικότερα, σύμφωνα με ασφαλείς αστυνομικές πηγές αναμένεται να ακολουθηθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας το μοτίβο του «ΚΕΠ των Εξαρχείων», που έχει στηθεί πάνω στην πλατεία σε μία προσπάθεια οι αντιεξουσιαστές να λαμβάνουν… παραγγελίες για καταδρομικές επιθέσεις, όπως μπορεί να είναι παραδείγματος χάρη μία επίθεση στη ΔΕΗ για διακοπή ρεύματος κάποιου ευπαθούς ατόμου ή για κατάσχεση πρώτης κατοικίας.

«Αρκετοί δυσαρεστημένοι πολίτες όπως πηγαίνουν στα Εξάρχεια και ενημερώνουν τον Ρουβίκωνα για κάποια άδικη απόλυση παραδείγματος χάρη ή για κάποια διακοπή ρεύματος, για να επέμβουν, αντίστοιχα μπορεί να γίνει αυτό και σε διάφορα σημεία της Ελλάδας», λένε χαρακτηριστικά αστυνομικές πηγές.


Ταξίδια «ενημέρωσης»

Οι ίδιες αστυνομικές πηγές τονίζουν πως το  τελευταίο διάστημα σε συνελεύσεις που έχουν κάνει αντιεξουσιαστές στα Εξάρχεια, έχουν συζητήσει για το ενδεχόμενο να στηθεί το δίκτυο σε πόλεις όπως είναι η Θεσσαλονίκη, η Αλεξανδρούπολη η Πάτρα και άλλες ούτως ώστε να αυξηθεί η δράση του Ρουβίκωνα. «Αυτή τη στιγμή το 95% των ενεργειών του Ρουβίκωνα γίνεται στην Αθήνα, μιλάμε για δεκάδες επιθέσεις τα τελευταία χρόνια στην πρωτεύουσα και ελάχιστες στην επαρχία. Αυτό θέλουν να αλλάξει», επισημαίνει χαρακτηριστικά στον «Ελεύθερο Τύπο» ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.


Επιπρόσθετα, αρκετοί είναι οι αντιεξουσιαστές από την επαρχία, οι οποίοι έχουν ταξιδέψει στην Αθήνα και τα Εξάρχεια για να λάβουν σχετική… ενημέρωση και να «στρατολογηθούν» στην αναρχική συλλογικότητα.«Οι αντιεξουσιαστές θέλουν να ενεργοποιήσουν τα άτομα του κινήματός τους και στις άλλες πόλεις της Ελλάδας, αν όχι για να κάνουν καταδρομικές επιθέσεις- τότε σίγουρα για να πετούν τρικάκια, ή μπογιές σε στόχους είτε για να κάνουν παρεμβάσεις σε ΔΟΥ αλλά και σε ΔΕΗ. Οι αρχές σε άλλες πόλεις είναι σε επαγρύπνηση για αυτό το ενδεχόμενο και πρόκειται να είναι έτοιμοι αν και όταν αυτό συμβεί», προσθέτουν οι ίδιες αστυνομικές πηγές.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι επαφές τους φαίνεται να έχουν προχωρήσει αλλά παραμένει άγνωστο αν τελικά θα καταφέρουν να στήσουν τα «παραρτήματα» σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και η αναρχική συλλογικότητα- όπως την χαρακτηρίζουν οι ίδιοι- να λάβει πανελλαδικές διαστάσεις.  


Φόβοι για χτύπημα σε αμερικανικό στόχο…


Μετά τις τελευταίες αποτυχημένες απόπειρες της ΕΛ.ΑΣ. να συλλάβει τους αντιεξουσιαστές επ’ αυτοφόρω στις καταδρομικές επιθέσεις που έκαναν στη Γαλλική Πρεσβεία με μπογιές και βαριοπούλες, αλλά και στο Βρετανικό Συμβούλιο της Αθήνας, με τρικάκια, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν τον φόβο τους πως ο Ρουβίκωνας αναμένεται να χτυπήσει κάποιον αμερικανικό στόχο.
Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός πως οι αντιεξουσιαστές έχουν ήδη χτυπήσει έναν γαλλικό και έναν βρετανικό στόχο και συνδέουν τις «δράσεις» τους με την εκτόξευση πυραύλων στη Συρία από ΗΠΑ, Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία. Επιπρόσθετα, έχουν ενισχυθεί οι περιπολίες, σε διάφορα σημεία της Αττικής, που συμπεριλαμβάνονται οι συγκεκριμένοι στόχοι σε μία προσπάθεια να συλληφθούν οι αντιεξουσιαστές τη στιγμή ή λίγο μετά από μία ενδεχόμενη επίθεση, ωστόσο όπως λένε χαρακτηριστικά οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση, αυτό δεν είναι εύκολο καθώς μιλάμε για δεκάδες στόχους σε όλη την Αττική.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis