Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:00 | 25/12/2019

Η Ρωσία είχε μία πολύ παραγωγική, αμυντικά χρονιά, πιάνοντας όλους τους στόχους που είχε θέσει στα τέλη του 2018, με τις Ένοπλες δυνάμεις της πιο ισχυρές από ποτέ.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν λάβει περισσότερα από 6.500 νέα και εκσυγχρονισμένα όπλα, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου στην συνεδρίαση του ανώτατου διοικητικού συμβουλίου, στην οποία παρευρέθηκε ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Όλοι οι στόχοι μας σχετικά με το σχέδιο δράσης του υπουργείου Άμυνας για το 2019 ολοκληρώθηκαν. Προσπαθήσαμε σκληρά και καταφέραμε να σημειώσουμε τον υψηλότερο δείκτη επιδόσεων τα τελευταία τέσσερα χρόνια όσον αφορά την προμήθεια όπλων και αμυντικού εξοπλισμού. Η παράδοση περισσότερων από 6500 νέων και εκσυγχρονισμένων όπλων στο στρατό αύξησε το μερίδιο του σύγχρονου οπλισμού στο 68,2% «, τόνισε.

Ο περήφανος Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε τονίσει στο παρελθόν πως το νέο ρωσικό οπλοστάσιο θα ενισχύσει σημαντικά τις δυνατότητες του ρωσικού στρατού και ναυτικού ενώ θα συμβάλει για την ισορροπία δυνάμεων και την παγκόσμια σταθερότητα.

Κεντρικό ζήτημα παραμένει για τη Ρωσία η ενδυνάμωση της αμυντικής της ικανότητας και η προστασία της από εξωτερικές απειλές, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Η ενδυνάμωση της αμυντικής ικανότητας και της ασφάλειας της Ρωσίας και η αξιόπιστη προστασία της από εξωτερικές απειλές, παραμένει προτεραιότητά μας και κεντρικό ζήτημα. Είναι σημαντικό ότι η πολιτική ηγεσία, η κοινωνία, όλοι οι πολίτες της χώρας μας αντιλαμβάνονται πλήρως την εξαιρετική, θεμελιώδη σημασία των ζητημάτων αυτών», δήλωσε ο Πούτιν μιλώντας σε εκδήλωση του υπουργείου Άμυνας.

Πρόσθεσε επίσης, ότι το νέο οπλοστάσιο της χώρας, θα πολλαπλασιάσουν τις δυνατότητες του ρωσικού στρατού και ναυτικού.

«Αξιόπιστα και χωρίς όρους διασφαλίζει την ασφάλεια της Ρωσίας για τις επόμενες δεκαετίες, ενδυναμώνει την ισορροπία δυνάμεων και επομένως την παγκόσμια σταθερότητα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πούτιν.

Εξέφρασε την ελπίδα του, ότι τα νέα ρωσικά οπλικά συστήματα θα αναγκάσουν όσους συνηθίζουν να χρησιμοποιούν «μιλιταριστική και επιθετική ρητορική» να το ξανασκεφτούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από TASS

 onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis