Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:59 | 21/06/2017

4,4 εκατοστά απομακρύνθηκε η Λέσβος από τη Χίο μετά τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ που χτύπησε το νησί και σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέγραψαν οι επιστήμονες.

Την αποκάλυψη της μετακίνησης του νησιού έκανε μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο διευθυντής ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εξηγώντας ότι η καταγραφή έγινε από δύο γεωδαιτικούς σταθμούς που βρίσκονται στα δύο νησιά και οι οποίοι χρησιμοποιούνται ώστε να καταγράφουν τις ακριβείς μετρήσεις των συντεταγμένων εδάφους πριν και μετά από ένα σεισμό.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες ο σεισμός προκλήθηκε από το ρήγμα που βρίσκεται νότια του Πλωμαρίου, καθώς το επίκεντρό του εντοπίστηκε 14 χιλιόμετρα νότια της ακτής του χωριού. Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν ενεργοποιήθηκε το βορειοδυτικό τμήμα του ρήγματος που φτάνει μέχρι την Ερεσό, προβληματίζει τους επιστήμονες.

Αυτή τη στιγμή πάντως, συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών στα σπίτια του νησιού. Συνολική έχουν διενεργηθεί 1.361 αυτοψίες στις οποίες 753 κτίρια κρίθηκαν μη κατοικήσιμα και 608 κατοικήσιμα.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία από τις 1.361 αυτοψίες που έχουν γίνει, οι 1.192 αφορούν σε κατοικίες από τις οποίες οι 645 κρίθηκαν μη κατοικήσιμες. Οι υπόλοιπες αφορούν σε διάφορα κτίρια ή σε ναούς και επαγγελματικούς χώρους.



iefimerida.gr 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis