Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:40 | 16/06/2015

Του έχουν “κολλήσει” το παρατσούκλι “στρατηγός Κούγκις”. Οι σχετικές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου ήταν η αιτία. Η απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση έχει τεθεί αρκετές φορές από το εξωτερικό στον πρωθυπουργό. Με άκομψο τρόπο λένε οι πληροφορίες. “Διώξε τον Καμμένο να συζητήσουμε”. Έχει γραφτεί ,ουδέποτε διαψεύστηκε.

Ο Καμμένος έχει φανατικούς φίλους και ορκισμένους εχθρούς. Τους πρώτους προσπαθεί να τους “αυγατίσει”. Τους δεύτερους τους αντιμετωπίζει πάντα επιθετικά. Για να μην θεωρηθεί ότι αποφεύγουμε να πάρουμε θέση θα επισημάνουμε ότι ο τρόπος που αντιδρά και τοποθετείται ο ΥΕΘΑ αρκετές φορές είναι λανθασμένος . Πέρα για πέρα . Ο ΥΕΘΑ θα πρέπει να είναι “σιωπηλός” για να έχουν αξία οι παρεμβάσεις του. Επιπλέον μπορεί να λες το πιο σωστό πράγμα στον κόσμο, αλλά ο τρόπος που θα το εκφράσεις να σε κάνει να χάσεις το δίκιο σου. Ο Καμμένος το ‘χει πάθει πολλές φορές.

Ακόμη κι αν είναι ο χειρότερος ΥΕΘΑ στον κόσμο κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ζητά από τον πρωθυπουργό την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση. Οι “παροτρύνσεις” τω Ευρωπαίων αποδεικνύουν απλά ότι εκεί στο βορρά δεν τα πηγαίνουν καθόλου καλά με τις εκλογικές διαδικασίες κι ότι αυτές προβλέπουν. Μεταξύ των οποίων και σχηματισμό κυβέρνησης από το κόμμα που κερδίζει.

Αν πρέπει να φύγει ή όχι ο Καμμένος το αποφασίζει ο πρωθυπουργός. Κι όπως όλα δείχνουν δεν το ΄χει στο μυαλό του. Οι “παροτρύνσεις” έχουν το αντίθετο από το επιδιωκώμενο αποτέλεσμα.

Βέβαια το θέμα δεν τίθεται μόνο απ΄ έξω. Ακόμη και σήμερα εμμέσως και προσεκτικά το έθιξε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στην συνάντηση που είχε με τον Τσίπρα, καλώντας τον να μην πάει δεξιά γιατί από εκεί είναι το Κούγκι!

Προς το παρόν το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου πάντως δεν σπάει. Το επιθυμητό θα ήταν να άλλαζε τακτική ο ΥΕΘΑ και να λέει αυτά που θέλει και πιστεύει με πιο επιλεκτικό τρόπο. Και σ΄ ότι έχει να κάνει με το χρόνο και σ΄ ότι έχει να κάνει με τη διατύπωση. Δύσκολο αυτό για τον ΥΕΘΑ.

http://www.onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis