Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:29 | 12/08/2017

Όσοι εισέρχονταν χθες στο ΥΠΕΘΑ από την κεντρική πύλη, μπορούσαν να παραλάβουν φυλλάδιο του ΓΕΣ, στο οποίο παρουσιάζονταν αναλυτικά η κοινωνική δταστηριότητα του Στρατού, το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Χωρίς αμφιβολία εντυπωσιακή, όπως πάντα. Γιατί πάντα ο Στρατός ,οι ΕΔ γενικά προσφέρουν τεράστιο κοινωνικό έργο. Έχουν αντικαταστήσει το μεγαλύτερο μέρος του κρατικού μηχανισμού που αρνείται διαχρονικά να λειτουργήσει…

Μπράβο και εύγε λοιπόν στο Στρατό και στο ΓΕΣ για την προβολή του κοινωνικού του έργου…

Μόνο που έχουμε αρχίσει να εθιζόμαστε σιγά,σιγά στο γεγονός ότι το στράτευμα έχει ως κύρια αποστολή το κοινωνικό έργο και την φιλανθρωπία. Και δεν είναι έτσι. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να ΄ναι έτσι…Δεν πρέπει να δεχτούμε ότι ο Στρατός μας θα λειτουργεί όλο και περισσότερο ως ΜΚΟ…

Αν αποδεχτούμε αυτή τη λογική ,τότε θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε ότι και οι κρίσεις Αρχηγών Γενικών Επιτελείων θα γίνονται με βασικό κριτήριο το πόσο γρήγορα “στήνουν προσφυγικούς καταυλισμούς” και πόσες μερίδες φαγητού μπορούν να παρέχουν κάθε μέρα.

Ο Στρατός έχει πολύ μεγάλα προβλήματα, τα οποία ο προηγούμενος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Βασίλης Τελλίδης προσπάθησε μια φορά να τα πει και …πέσαμε όλοι να τον φάμε. Προβλήματα που έχουν να κάνουν πρώτα απ΄ όλα το προσωπικό του και την καθημερινότητά του. Θα ήταν λοιπόν προτιμότερο να είχαμε έναν απολογισμό του 2017 για το τι θέματα επιλύθηκαν σ΄ ότι έχει να κάνει μ΄ αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι παράγουν ΚΑΙ το πραγματικά εντυπωσιακό κοινωνικό έργο του Στρατού. Γιατί μαζί μ΄ αυτό έχουν να εκτελέσουν την κύρια και βασική αποστολή τους, που είναι η Εθνική Ασφάλεια της χώρας από τις όποιες εξωτερικές απειλές. Κι αυτή η αποστολή απαιτεί εκπαίδευση, επαγρύπνηση και διαρκή δουλειά.

Για τίποτα απ΄ όλα αυτά όχι μόνο δεν πληρώνονται ανάλογα,αλλά δεν έχουν καν την αντιμετώπιση που τους αξίζει…

Γνώμη μας λοιπόν ότι καλή η προβολή της κοινωνικής διάστασης του έργου του Στρατού, αλλά θα ΄πρεπε να ΄χουν προηγηθεί άλλοι απολογισμοί. Τους οποίους και αναμένουμε.

 

 

militaire.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis