Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:26 | 24/09/2019

Η Ένωση Αστυνομικών Βορειοανατολικής Αττικής εξέδωσε την ανακοίνωση που ακολουθεί:

 

Οι μεγάλες κοινωνικές μεταβολές που έλαβαν χώρα τα χρόνια των Μνημονίων, έχουν παγιώσει μια διαφορετική κοινωνική χαρακτηροδομή. Ο τομέας Ασφαλείας και Τάξης είναι επιβεβλημένο να αναδιαρθρωθεί για να συμπεριλάβει κοινωνικές μεταβολές, νέες τεχνολογικές μεθόδους και εργαλεία, νέες πολιτικές οργανώσεις της ασφάλειας. Η όλη φιλοσοφία πρέπει να αποσκοπεί πάντα στην εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου, των πολιτών δηλαδή.

[custom:google-ads]

Μετά τις εκλογές του Ιουλίου παρατηρείται μία σημαντική προσπάθεια από τους ιθύνοντες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ,  να γίνουν νέα σημαντικά βήματα–καινοτομίες προστασίας των Ελλήνων Πολιτών, αφήνοντας πίσω στο παρελθόν κακές πρακτικές και πολιτικές που μας πλήγωσαν όλους και για πολλούς εξέθεσαν τραγικά τη χώρα μας.

Φαίνεται ότι υπάρχει πολιτική βούληση, σχέδιο και θέληση να προχωρήσει το όλο εγχείρημα. Όλοι μας δεν ξεχνάμε τις μεγάλες υποσχέσεις και τις προσδοκίες της κοινωνίας των αστυνομικών από τις προεκλογικές εξαγγελίες. Φαίνεται όμως συγχρόνως ότι επιχειρείται το νέο αυτό οργανόγραμμα οργάνωσης και δράσης, χωρίς να ληφθούν υπόψη σημαντικές παρατηρήσεις των αστυνομικών συνδικαλιστικών μας οργανώσεων και κυρίως χωρίς να αποπνέει τον ανάλογο "σεβασμό"  στους εργαζομένους αστυνομικούς που κυριολεκτικά "μάτωσαν " και υπέστησαν όλα αυτά τα χρόνια.

Για τις επιχειρούμενες αλλαγές δηλώνουμε απερίφραστα ότι τις στηρίζουμε, πλην όμως δηλώνουμε ότι για να αποδώσουν και να συνεισφέρουν μεσοπρόθεσμα, πρέπει να έχουν σύμμαχο το αστυνομικό προσωπικό και "να μην υποχρεώνουν εις τα αδύνατα".  Δεν μπορεί, επί παραδείγματι σε επίπεδο Διεύθυνσης Β/Α Αττικής, σήμερα με καλυμμένο μόνο το 49% των οργανικών θέσεων (έναντι 56%  πριν τον Ιούλιο), με τους ίδιους και πιο πολλούς στόχους, με τα γήπεδα κ.λ.π, να προσπαθούν κάποιοι να τετραγωνίσουν τον κύκλο.

Είναι λοιπόν τελολογικά βέβαιο ότι θα σαρωθούν κυριολεκτικά όλες οι εργασιακές κατακτήσεις μας και θα υπάρξουν πισωγυρίσματα που δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνουν ανεκτά. Τουτέστιν χωρίς "γενναίες "ενισχύσεις σε προσωπικό, καμία σοβαρή επιχειρούμενη διάρθρωση δεν πρόκειται να αφήσει το στίγμα της. Ας μην υπάρχει σύγχυση μεταξύ της "ώριμης " ανάγκης του κόσμου για ασφάλεια και της επιχειρούμενης ακραίας γενικοπροκλητικής δράσης της Αστυνομίας που σε επίπεδο Β/Α Αττικής μεταφράζεται σε πενήντα (50) και πλέον περιπολίες με ότι αυτό συνεπάγεται για τα Τμήματα. Δεν επιθυμούμε να γίνουμε μάντες, όμως οι επαΐοντες πρέπει να γνωρίζουν ότι ο σχεδιασμός του ανέφικτου δεν είναι σώφρων επιλογή.

Ευελπιστούμε ότι οι αρμόδιοι αυτή τη φορά θα λάβουν σοβαρά υπόψη τις παρατηρήσεις και θα γίνουν όλες οι αναγκαίες και σοφές κινήσεις για την ορθή διαχείριση του αστυνομικού ανθρώπινου δυναμικού. Είναι καλός, σύγχρονος και ορθός δρόμος για την επιτυχία.

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της Ένωσης: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis