Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:04 | 23/10/2019

Σε μια συγκινητική εκδήλωση, στο πλαίσιο της Γενικής του Συνέλευσης, ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων Αξιοπρέπεια-Ισότητα-Αλληλεγγύη, τίμησε χθες το βράδυ την Ομοσπονδία μας, στο πρόσωπο του Προέδρου αυτής κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ, για την αμέριστη συμπαράσταση στους αγώνες που έδωσε, τα τρία τελευταία χρόνια, με αιχμή το καθολικό αίτημα για την κατάργηση του απάνθρωπου άρθρου 12 του ν.4387/2016 για τις συντάξεις χηρείας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου σε μια κατάμεστη αίθουσα παρουσία πολλών μελών του συλλόγου και των τιμωμένων προσώπων, όπου μέσα από τους χαιρετισμούς και τις συγκινητικές μαρτυρίες των ομιλητών, «αναβίωσαν» οι άνισες μάχες του Συλλόγου για την απόκτηση της χαμένης αξιοπρέπειας τόσο των μελών του, όσο και γενικότερα, όλων των συνταξιούχων που έχουν πληγεί από τις μνημονιακές περικοπές.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας, ευχαρίστησε την Πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α. κα Λαμπρινή ΣΑΜΑΡΑ-ΚΥΡΚΟΥ για την τιμή που μας έκαναν και εξήρε τόσο τη σημασία της ίδρυσης του σωματείου αυτού, όσο και του νικηφόρου αγώνα που έδωσε από την πρώτη στιγμή, ενώ δεν είχε την κατάλληλη εμπειρία και υποδομή, αλλά αντιθέτως διέθετε τεράστια ψυχικά και ηθικά αποθέματα, απέναντι σε  έναν ισχυρό «αντίπαλο».

Η Ομοσπονδία μας πρωτοστάτησε τόσο στην ανάδειξη των δίκαιων αιτημάτων του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α., όσο και στην αγωνιστική διεκδίκηση της απαιτούμενης νομοθετικής ρύθμισης, η οποία έλαβε τελικά χώρα με την ψήφιση των άρθρων 19 και 21 του ν.4611/2019.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας τόνισε ότι ο Σύλλογος Α.ΞΙ.Α. ενέγραψε στα συνδικαλιστικά χρονικά μια ιστορική αγωνιστική πορεία, η οποία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για κάθε εργαζόμενο αυτής της χώρας, ώστε να μη δέχεται κανείς μοιρολατρικά και δίχως αντίσταση τις αυταρχικές και άδικες αποφάσεις της όποιας εξουσίας.

Τα συνδικαλιστικά μαθήματα που αφήνει πίσω του, ας αποτελέσουν για όλους μας πεδίο προβληματισμού και άντλησης δύναμης για να καταστήσουμε και τη δική μας συνδικαλιστική λειτουργία ακόμα πιο αποτελεσματική για τους συναδέλφους και την κοινωνία μας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis