Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
00:33 | 24/03/2017

Εξι ημέρες μετά την καταδίκη του ίδιου και της συζύγου του, σε οκταετή φυλάκιση, ο Αρτέμης Σώρρας «εμφανίστηκε» με δήλωσή του, στην οποία δε αποκαλύπτει πού βρίσκεται και αφήνει να εννοηθεί ότι δεν θα παραδοθεί.

Με δήλωση, μέσω στενών του συνεργατών που μετέδωσε η εκπομπή «Live News» στο Epsilon, φυγόδικος δηλώνει αθώος. Υποστηρίζει ότι απειλείται δεν αποκαλύπτει πού βρίσκεται και «απειλεί» ότι θα επανεμφανιστεί με νέο μήνυμα.

Μην αναρωτιέστε πού βρίσκομαι

«Μην αναρωτιέστε για το πού βρίσκομαι. Είμαι κοντά στους ανθρώπους που πιστεύουν στο όραμά μου και στις αρχές και αξίες των Ελλήνων Συνέλευσις. Πάντα εδώ είμαι! Είμαι κοντά στους ανθρώπους που με αγαπούν».

Σε όσους αναρωτιούνται αν είμαι στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, δεν υπάρχει απάντηση. Αλλωστε, πλέον, δεν χρειάζεται να είμαι παρών. Και στο Εφετείο και στον Αρειο Πάγο, μπορεί να πάει ο καθένας με πληρεξούσιο δικηγόρο. Πόσοι μεγάλοι επιχειρηματίες χρωστάνε εκατομμύρια ευρώ στην εφορία, δικάζονται, παίρνουν ποινές, κάνουν εφέσεις και αίτηση αναστολής; Εμφανίζεται κανείς στο δικαστήριο; Δηλαδή ο Σώρρας περιφρονεί τη Δικαιοσύνη; Δεν περιφρονώ τη Δικαιοσύνη. Αλλωστε η Δικαιοσύνη, το 2013 με δικαίωσε. Δεν είναι απαραίτητο να είμαι εγώ και η γυναίκα μου ούτε στην αίτηση αναστολής, ούτε στην έφεση. Θα πάει ο δικηγόρος μου με μάρτυρες και στοιχεία και θα δείτε τι ωραία και τι καλά, θα αποδειχθεί και η αθωότητα και ότι ενδεχομένως δεν είναι ούτε καν πλημμέλημα.

Σε λίγες ημέρες θα κάνω νέα ανακοίνωση ο ίδιος. Αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύω μόνο από αυτούς που έχω δεχθεί επιθέσεις. Κινδυνεύω και από άλλους οι οποίοι θέλουν να με βλάψουν επειδή είμαι διαχειριστής κάποιων χρημάτων, κάποιων ομολόγων που έχουν πολύ μεγάλη σημασία.

Δέχομαι σοβαρές απειλές

Εχω δεχθεί σοβαρές απειλές και επιθέσεις. Τόσο εγώ όσο και ο πολιτικός μας φορέας. Γνωρίζει καλά η ελληνική αστυνομία και η δικαιοσύνη και οφείλουν να μας προστατεύουν.

Δηλαδή όταν δέχονται επίθεση το γραφείο μας στο Κερατσίνι και τα καταστρέφουν, εκεί δεν είναι τρομοκρατική ενέργεια; Εκεί δεν πρέπει να παρέμβει η Δικαιοσύνη; Πρέπει να παρέμβει επειδή δεν τα βρήκα με το Λεπίδα;

Ας λέει ό,τι θέλει ο Λεπίδας

Δεν έχω καμία σχέση με την κατηγορία που μου αποδίδεται. Είμαι εντελώς αθώος. Δεν οφείλω χρήματα στο Φώτη Λεπίδα που με εκπροσώπησε ως δικηγόρος μου επί μία 20ετία. Είχε πάντοτε πληρωθεί, τέλος!

Αυτός ας λέει ό,τι θέλει. Θα τα πούμε στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Πραξικοπηματική η απόφαση

Θεωρώ εσφαλμένη, άδικη έως και πραξικοπηματική την απόφαση απόρριψης ου αιτήματος αναβολής ή διακοπής της δίκης για την επόμενη ημέρα. Προς Θεού, τουλάχιστον θα έπρεπε να διακοπεί.

Δεν υπάρχει θέμα διαδοχής μου

Σε δεύτερο βαθμό θα λάμψει η αλήθεια και θα δικαιωθώ. Πρέπει η Ελλάδα να ανακτηθεί από τους Ελληνες. Ο πολιτικός φορέας όπως ξέρετε λειτουργεί κανονικά έχει πρόεδρο και επικεφαλής εμένα. Δεν υπάρχει κανένα θέμα διαδοχής, δεν υπάρχει τίποτα. Αλλωστε δεν έχω στερηθεί τα πολιτικά μου δικαιώματα.

Αν καταδικαστώ αμετάκλητα...

Αν καταδικαστώ αμετάκλητα στον τρίτο βαθμό, κάτι που δε θα γίνει, τότε μπορεί να μου βάλουν στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Αυτή τη στιγμή ας μην κάνουν όνειρα ορισμένοι.

Η Ελλήνων Συνέλευσις παραμένει ενεργή και οι πόρτες είναι ανοιχτές για όλους. Δεν έχει κλείσει κανένα γραφείο. Οι συνέλληνες παραμένουν ενωμένοι. Εγώ δεν είδα αυτά που γράφουν, ότι έχουν κλείσει τα γραφεία και δεν υπάρχει κανείς. Αυτά είναι μυθεύματα. Αλλα πολιτικά γραφεία έχουν κλείσει και όχι τα δικά μας.

iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis