Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:58 | 29/01/2018

Η ανάρτηση του Τάσου Θεοφίλου έγινε στο facebook με αφορμή θέμα από το omniatv.com με τίτλο

"Υπόθεση Ρέντη: Αποσιωπώνται τα στοιχεία για να σωθεί «η τιμή» της ΕΛ.ΑΣ.;"

"Τον Βάνια τον γνώρισα στις φυλακές Κορυδαλλού τον Δεκέμβριο του 2012 κατά την διάρκεια της διεξαγωγής του πρωτόδικου δικαστηρίου του.

Κατηγορούνταν -μαζί με άλλους δύο- για την διπλή ανθρωποκτονία σε βάρος αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ μετά από συμπλοκή στο Ρέντη τον Μάρτιο του 2011.

Είχε την αφελή βεβαιότητα ότι θα αθωωθεί. Πίστευε πως το γεγονός ότι δεν ήταν παρόν στην συμπλοκή καθώς και το γεγονός ότι αυτό αποδεικνύεται από τα ίδια τα στοιχεία της δικογραφίας είναι αρκετά για ένα δικαστήριο.

Τελικά πρωτοδίκως καταδικάστηκε στην ποινή των δύο ισοβίων και ενενήντα χρόνων.

Τον ξανασυνάντησα στις φυλακές Δομοκού το 2014 καθώς βρεθήκαμε για περίπου έναν χρόνο στην ίδια πτέρυγα όπου και μου έδειξε την δικογραφία του.
 
Διαβάζοντας την δεν εντόπισα μόνο αρκετά κοινά με την δικιά μου, όπως τον ίδιο τμηματάρχη της αντιτρομοκρατικής ως ενορχηστρωτή καθώς και την ίδια εισαγωγή «Άγνωστος τηλεφώνησε στην υπηρεσία μας…». Εντόπισα επιπλέον μια σειρά από δεδομένα που κατά την γνώμη μου αποτελούν προσπάθεια δυο διαφορετικών υπηρεσιών της Αστυνομίας να καλύψουν λάθη και παραλείψεις που προκλήθηκαν από τον μεταξύ τους ανταγωνισμό.
 
Αυτό φυσικά είναι υπόθεση. Όπως υπόθεση είναι ότι ο ένας εκ των δύο αστυνομικών σκοτώθηκε κατά λάθος από πυρά των συναδέλφων του αφού η πύλη εισόδου της σφαίρας σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση βρίσκετε στην πίσω πλευρά του κεφαλιού.
 
Υπόθεση όμως δεν είναι το γεγονός ότι ένας άνθρωπος κοντεύει μια δεκαετία στη φυλακή καταδικασμένος για κάτι που δεν έχει κάνει.
Το εφετείο της υπόθεσης πλησιάζει στο τέλος του μετά από τρία χρόνια συνεδριάσεων.
 
Την Παρασκευή θα αγορεύσει η εισαγγελέας προτείνοντας πιθανόν την ίδια ποινή με το πρωτόδικο."
 
Πηγή:  bloko.gr
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis