Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:14 | 16/04/2019

Σε κάθειρξη 36 ετών και 9 µηνών είχε καταδικαστεί στις 18 Δεκεµβρίου 2012 ο 42χρονος σήµερα Ελληνοσύρος επιχειρηµατίας, ο οποίος είχε... εξαφανιστεί

 

Ελληνοσύρος επιχειρηµατίας-φαντοµάς, ο οποίος είχε ξεφύγει µέσα από τα χέρια των Αρχών στη διάρκεια της δίκης του, στην οποία κατηγορείτο ως «εγκέφαλος» µεγάλου κυκλώµατος τοκογλύφων και εκβιαστών στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη έπειτα από 6,5 χρόνια στη Σερβία και πρόκειται να εκδοθεί στην Ελλάδα.

[custom:google-ads]

Ο Γ.Σ. είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2011 µαζί µε άλλα 11 άτοµα και προφυλακίστηκε, αλλά, λόγω καθυστέρησης της ανάκρισης, συµπλήρωσε το ανώτατο όριο κράτησης των 18 µηνών και αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους τον Οκτώβριο του 2012, στη διάρκεια της δίκης του στο Τριµελές Εφετείο Κακουργηµάτων Θεσσαλονίκης. Σε µια εξέλιξη που χαρακτηρίστηκε ως πρωτοφανές δικαστικό φιάσκο και είχε προβλεφθεί από παράγοντες της δίκης, ο 42 ετών σήµερα Ελληνοσύρος έκανε χρήση του δικαιώµατος που του παραχωρούσε ο νόµος και δεν έδινε το «παρών» στο εδώλιο τις τελευταίες ηµέρες της δίκης.

Φυσικά δεν ήταν εκεί την ηµέρα της ετυµηγορίας του δικαστηρίου, στις 18 Δεκεµβρίου 2012, όταν ανακοινώθηκε η ποινή κάθειρξης των 36 ετών και 9 µηνών, από τα οποία εκτιτέα ήταν τα 25 έτη, καθώς και χρηµατικό πρόστιµο 150.000 ευρώ. Πριν από λίγες ηµέρες ο Γ.Σ. συνελήφθη από τις σερβικές Αρχές, µε την είσοδό του στο έδαφος της χώρας από το Κόσοβο, απ’ όπου κατάγεται η σύζυγός του.

Οι ελληνικές δικαστικές Αρχές έχουν κινήσει τις διαδικασίες για την έκδοσή του στη χώρα µας και αναµένεται να στείλουν στις αντίστοιχες σερβικές τον πλήρη φάκελο µε τα διωκτικά έγγραφα, προκειµένου να λάβουν την απόφαση. Το κύκλωµα, που δρούσε από το 2006, εξαρθρώθηκε έπειτα από πολύµηνες παρακολουθήσεις αστυνοµικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. ∆άνειζε µε τοκογλυφικά επιτόκια ως και 10% µηνιαίως, κυρίως σε επιχειρηµατίες νυχτερινών κέντρων, ενώ πουλούσε και προστασία, µε φερόµενα έσοδα 2,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

 

Η ΠΑΕ Ηρακλής

Ο Γ.Σ., ο οποίος ζούσε µέσα στη χλιδή, µε πανάκριβα αυτοκίνητα και σκάφος αναψυχής, είχε διεισδύσει ακόµα και στην ΠΑΕ Ηρακλής, µετέχοντας και στο ∆Σ της ιστορικής οµάδας της Θεσσαλονίκης, στην οποία δάνεισε 514.000 ευρώ, µε αντάλλαγµα τα τηλεοπτικά δικαιώµατα της επόµενης σεζόν.

Πηγή:  ethnos.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis