Ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με την αθώωση των Αστυνομικών της Κρατικής Ασφάλειας

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με την αθώωση των Αστυνομικών της Κρατικής Ασφάλειας

Όπως σας ενημερώσαμε με χθεσινή ανάρτηση στο Policenet.gr , με απόφαση του Εφετείου Αθηνών   δύο Αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας, οι οποίοι αντιμετώπιζαν σοβαρές κατηγορίες ύστερα από καταγγελία 55άχρονης από τα Εξάρχεια, πριν πέντε χρόνια.
 

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τη καταγγελία της μηνυτριας, οι Αστυνομικοί την προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ και γυναίκα Αστυνομικός την οδήγησε σε ένα δωμάτιο και την ανάγκασε να βγάλει τα ρούχα και τα εσώρουχα, και μάλιστα με ανοιχτές τις γρίλιες του παραθύρου.

Σχεδόν πέντε χρόνια από την καταγγελία, το Εφετείο Αθηνών κήρυξε αθώους τους δύο Αστυνομικούς, που είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα, αποδεχόμενο τις αιτιάσεις τους.

Ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω σημερινής του ανακοίνωσης που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο "Βασανιστήρια χωρίς τιμωρία"  εκφράζει την αντίθεση του με την συγκεκριμένη αθωωτική απόφαση της Δικαιοσύνης.

Παραθέτουμε την εν λόγω ανακοίνωση:

Τι και αν τη γύμνωσαν μέσα στην Ασφάλεια, προκλητικά, σε κοινή θέα, με τον πιο εξευτελιστικό τρόπο. Τι και αν πρωτόδικα οι αστυνομικοί καταδικάστηκαν για προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Το Εφετείο, στην περίπτωση της γνωστής αγωνίστριας και μέλος του τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Πόπης Μέλλιου, είχε, όμως, διαφορετική γνώμη. Οι αστυνομικοί αθώοι...

Θα χρειαστεί να δούμε το σκεπτικό της πρωτοφανούς αυτής απόφασης. Να δούμε αν το δικαστήριο συναινεί σε τέτοιου είδους συμπεριφορές και αν θα έχουμε φυσικά συνέχεια αυθαιρεσιών από αστυνομικούς που βλέπουν ότι η εξουσία τους είναι ακλόνητη, στην κυριολεξία στο απυρόβλητο.

Ο τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι ο εκδημοκρατισμός των σωμάτων ασφαλείας είναι επιτακτική ανάγκη, όπως άλλωστε και η υπεράσπιση των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων. Η υπόθεση “Πόπη Μέλλιου”, από την πλευρά των δικαιωμάτων θα έχει συνέχεια...

 

*Διαβάστε στο Policenet.gr :  Αστυνομικοί των ΜΑΤ δολοφονήθηκαν σαν σήμερα