Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:49 | 21/03/2017

Είναι γνωστό πως οι προ ημερών αστυνομικές επιχειρήσεις για την εκκένωση καταλήψεων στην Αθήνα δεν άρεσαν και πολύ στα «κινηματικά» στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που έκτοτε βάλλουν κατά του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που τα εν λόγω στελέχη στοχεύουν τον Νίκο Τόσκα, καθώς θεωρούν πως σε αρκετές περιπτώσεις η Αστυνομία δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο σε θέματα που το κόμμα τους έχει ευαισθησία, ενώ συνεχίζει να κάνει τα στραβά μάτια σε άλλες, ιδιαίτερα προς την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής.

Γι’ αυτόν τον λόγο ο Ν. Τόσκας αποφάσισε να «σηκώσει το γάντι» και να απαντήσει στα «φίλια πυρά» που δέχεται το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν πρόσωπα του στενού του κύκλου, οι επιχειρήσεις εκκένωσης των κατειλημμένων κτιρίων έχουν την πλήρη έγκριση του πρωθυπουργού, έτσι ώστε αυτοί οι χώροι να αποδοθούν στις τοπικές κοινωνίες. «Χωρίς νόμους και κανόνες δεν μπορεί να υπάρξει ελευθερία» φέρεται να αναφέρει συχνά ο υπουργός, συμπληρώνοντας πως «πρέπει να ξεπεράσουμε μόδες των παλαιών ετών. Πρέπει να λύσουμε βασικά ζητήματα και να απαντήσουμε σε ερωτήματα για το τι θέλουμε για τη χώρα. Κανένας ιδεολογικός δισταγμός απέναντι στα φαινόμενα βίας». Το μήνυμα που θέλει να στείλει είναι σαφές, όπως και οι εσωκομματικοί του αποδέκτες.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προειδοποιεί και τη γνωστή αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας», που συχνά προβαίνει σε πράξεις πολιτικού ακτιβισμού. «Οποιος παρανομεί θα βρει τον μπελά του από τις Αρχές» φέρεται να επαναλαμβάνει συχνά ο Ν. Τόσκας, συμπληρώνοντας πως «αργά ή γρήγορα θα έχουν την αντιμετώπιση που πρέπει. Οι πράξεις τους είναι καταδικαστέες και η κοινωνία δεν μπορεί να αυτοπαγιδεύεται».

Πάντως τα κινηματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθενται να αφήσουν το θέμα να περάσει στα ψιλά, σκοπεύοντας να το θέσουν στην επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, αφού η σύγκρουση με τον υπουργό δείχνει να συνεχίζεται.

Νικητής στοιχήματος

Χθες, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Αν. Ανδρεάδης αποκάλυψε πως είναι πολύ χαρούμενος, διότι έχασε ένα στοίχημα. Αν και ακούγεται κάπως παράδοξο, δεν είναι καθόλου. Πέρυσι, τέτοια εποχή, ο Αλ. Τσίπρας εμφανιζόταν σίγουρος πως η χώρα θα έπιανε τον στόχο των 30.000.000 τουριστών, πρόβλεψη την οποία δεν ενστερνιζόταν ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ. Ο αριθμός αφίξεων ξεπέρασε τις αισιόδοξες προβλέψεις, ανακουφίζοντας τον Αν. Ανδρεάδη, παρά το γεγονός πως έχασε το στοίχημα, το οποίο κέρδισε ο πρωθυπουργός. Μάλιστα οι δύο άνδρες ανανέωσαν το στοίχημα και για του χρόνου, με την ελπίδα πως ο Αλ. Τσίπρας θα συνεχίσει τις σωστές προβλέψεις.

Κυβέρνηση σε... δίαιτα διαρκείας

Δεν είναι λίγα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που παρατηρούν μια αλλαγή στην εμφάνιση ορισμένων μελών της κυβέρνησης. Οπως αναφέρουν, οι ώρες εργασίας των υπουργών είναι ατελείωτες, συχνά δεν προσέχουν τη διατροφή τους ...

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην ιστοσελίδα  www.ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis