Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:34 | 24/06/2021

Η διάθεση μέσων μεταφοράς προσωπικού, δηλαδή λεωφορείων και mini bus, για αποστάσεις μεγαλύτερες των 30 χιλιομέτρων δεν αποτελεί υποχρέωση της υπηρεσίας, αλλά γίνεται στο πλαίσιο γενικότερης εξυπηρέτησης του προσωπικού, εφόσον υφίσταται η δυνατότητα διάθεσης ανάλογων μεταφορικών και υπό την προϋπόθεση ότι πρόκειται να μετακινηθούν περισσότερα από πέντε άτομα.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης υπηρετούν μόνο στελέχη του Στρατού Ξηράς, από τον οποίο έχει εγκριθεί η διάθεση μεταφορικών μέσων για τη μετακίνηση του προσωπικού του, από την πόλη της Δράμας στην Καβάλα και από την Καβάλα στους Τοξότες Ξάνθης, λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί, καθώς και τα διαθέσιμα μεταφορικά μέσα.

Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ με θέμα «Μετακινήσεις στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στην Περιφερειακή Ενότητα της Ξάνθης».

Για το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), ο υπουργός ανέφερε ότι «έχει κατανείμει σε όλους τους σχηματισμούς λεωφορεία και μικρολεωφορεία για την εξυπηρέτηση των υπηρεσιακών τους αναγκών. Επιπλέον, στο πλαίσιο της επαύξησης των μεταφορικών δυνατοτήτων του Στρατού Ξηράς, έχει σχεδιάσει και υλοποιεί την προμήθεια νέων, σύγχρονων λεωφορείων και μικρολεωφορείων, αναλόγως των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού του, προκειμένου να ανανεωθεί ο στόλος των εν λόγω μέσων».

Τα λεωφορεία που έχουν διατεθεί, όπως είπε ο υπουργός, ανέρχονται σε 323 ενώ τα mini bus σε 342.

«Το 2020», εξήγησε ο κ. Παναγιωτόπουλος, «παραλήφθηκαν 20 νέα λεωφορεία και 22 mini bus, ενώ συνεχίζονται οι ενέργειες της στρατιωτικής υπηρεσίας για επιπλέον προμήθεια».

Όσο για την επισκευή οχημάτων του Στρατού Ξηράς, ο υπουργός σημείωσε ότι «έχουν διατεθεί λεωφορεία και mini bus 5,22 εκατ. ευρώ το 2019, 7,135 εκατ. ευρώ το 2020 ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2021 έχουν διατεθεί 2,22 εκατ. ευρώ».

Για το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ), επεσήμανε ότι «διατίθενται την τρέχουσα χρονική περίοδο 34 οχήματα μεταφοράς προσωπικού ενώ για τις τακτικές και έκτακτες επισκευές των οχημάτων του Πολεμικού Ναυτικού έχουν διατεθεί το 2019 43,511 ευρώ, το 2020 42,329 ευρώ ενώ το πρώτο εξάμηνο φέτος 8,645 ευρώ».

Σε ό,τι αφορά στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), ο κ. Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε ότι «στο γενικότερο πλαίσιο μέριμνας και για την έγκαιρη μετακίνηση του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού από τον τόπο διαμονής του στους χώρους εργασίας και αντιστρόφως, διατίθενται λεωφορεία στο σύνολο των μονάδων της Πολεμικής Αεροπορίας, χωρίς να έχουν αναφερθεί προβλήματα στις μετακινήσεις του προσωπικού με τα διατιθέμενα υπηρεσιακά μέσα που καλύπτουν επαρκώς τις υφιστάμενες ανάγκες».

Όσον αφορά «στη συντήρηση και στην επισκευή των υπηρεσιακών οχημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας, το έτος 2019 διατέθηκαν 2,386 εκατ. ευρώ το 2020, διατέθηκαν 2,346 εκατ. ευρώ», υπογράμμισε.

«Από μέρους των Γενικών Επιτελείων καταβάλλεται συνεχής προσπάθεια συντήρησης όλων των μεταφορικών μέσων, με σκοπό τη διατήρηση της άρτιας λειτουργικής τους κατάστασης, για την ασφαλή μετακίνηση του προσωπικού και την εξασφάλιση του αξιόμαχου των μονάδων, ενώ οι τυχόν βλάβες αποκαθίστανται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, το συντομότερο δυνατόν», κατέληξε, στην απάντησή του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis