Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:00 | 03/01/2017

Από επιτυχία σε επιτυχία πηγαίνει το Α.Τ. Ελευσίνας, εκμεταλλευόμενο κάθε πληροφορία που του δίνεται και φέρνοντας σε πέρας ακόμα και τις δυσκολότερες αποστολές.

Στις 22/12, ημέρα Πέμπτη, περιήλθε πληροφορία στη διοίκησή του πως ημεδαπός από τη Σαντορίνη ψωνίζει μία φορά το μήνα από την Αμαλιάδα μεγάλη ποσότητα χασίς, περίπου 10 κιλά ανά δρομολόγιο, τα οποία μεταφέρει και πουλά στη Σαντορίνη.

Επίσης, πως φέρει κάτω από το κάθισμα του οδηγού οπλισμό και ότι η μεταφορά γίνεται με ένα μπλε Audi Α3 με ραγισμένο παρμπρίζ με κατεύθυνση από Αμαλιάδα προς το λιμάνι του Πειραιά τις βραδινές ώρες.

Άμεσα, η διοικητής του τμήματος όρισε ειδική δράση εποχούμενης περιπολίας με επικεφαλής έναν υπαστυνόμο και δύο αστυνομικούς.

Παρά τα ανεπαρκή στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους, οι ανωτέρω αστυνομικοί παρέμειναν στάσιμοι στα διόδια Ελευσίνας, από τις 9 το βράδυ με έγχρωμο περιπολικό, διενεργώντας ελέγχους σε οχήματα της εν λόγω μάρκας.

Γύρω στις 5:30 το πρωί, εντόπισαν, ακολούθησαν και στάθμευσαν ένα Audi που ταίριαζε στην περιγραφή.

Στο όχημα επέβαιναν 2 άτομα, πατέρας και γιος, 76 και 43 ετών αντίστοιχα.

Ερωτήθησαν επανειλλημένα αν υπάρχει κάτι παράνομο στο όχημα και οι τελευταίοι το αρνήθηκαν κατηγορηματικά, επικαλούμενοι πως ταξιδεύουν για Σαντορίνη και θα έχαναν το καράβι των 7:20.

Οι αστυνομικοί τους προσήγαγαν με το όχημά τους στο τμήμα για ενδελεχή έλεγχο του οχήματος, το οποίο εκ πρώτης όψεως ήταν γεμάτο βαλίτσες και σάκους με ρούχα. Κατά την έρευνα βρέθηκαν δύο αυτοσχέδιες σακούλες νάιλον, με 200 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία ήταν τοποθετημένα επιμελώς κρυμμένα εντός της μηχανής, μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, καθώς και 2 γραμμάρια στην ασφαλειοθήκη του οχήματος.

Πατέρας και γιος συνελήφθησαν και το όχημα κατασχέθηκε.

Σύμφωνα με τον πληροφοριοδότη, ο δράστης δεν έφερε μαζί του τον οπλισμό του και φοβήθηκε να αγοράσει τη συνηθισμένη ποσότητα, καθώς είκαζε πως θα συναντούσε στο δρομολόγιό του περισσότερα περιπολικά λόγω εορτών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η όλη επιχείρηση έγινε με την παρουσία και τη σωστή καθοδήγηση της διοίκησης, καθώς επίσης πως οι τρεις εμπλεκόμενοι αστυνομικοί εργάστηκαν πέραν του κανονικού τους ωραρίου, επιδεικνύνοντας σπουδαία αίσθηση καθήκοντος, υπερβάλλοντα ζήλο, επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα. Κέρδισαν έτσι τα ευμενή σχόλια όλων, εντός και εκτός υπηρεσίας, αυξάνοντας το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών.

Δέσποινα Λάππα

Πηγή:  gorganews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis