Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:29 | 13/01/2017

Τη δράση του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ αποκάλυψε ο φωτογραφικός φακός, καθώς έπιασε «στα πράσα» τους Αμερικανούς στρατιώτες να φορούν στολές Ιρακινών και να ετοιμάζονται για επιχείρηση εναντίον των τζιχαντιστών στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Αμερικανός στρατιώτης που «συνελήφθη» από την κάμερα, βρίσκεται δίπλα στους Ιρακινούς και στο όχημα που θα τους μεταφέρει στο πεδίο της μάχης, στη Μοσούλη. Ο κάμεραμάν του δικτύου The New Arab, κατάφερε αν φωτογραφήσει τον στρατιώτη δίχως να γίνει αντιληπτός.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ιρακινού στρατού, οι Αμερικανοί έχουν στρατόπεδο εκεί κοντά και ο ρόλος τους παραμένει εκπαιδευτικός. «Ο ρόλος των αμερικανικών δυνάμεων είναι υποστηρικτικός και δεν συμμετέχουν στις επιχειρήσεις για την ανακατάληψη της Μοσούλης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το αραβικό δίκτυο μετέδωσε ότι Αμερικανοί στρατιώτες μάχονται μαζί με τους Ιρακινούς, καθώς ο ανταποκριτής του στη Μοσούλη, κατέγραψε ιδίοις όμμασι τη συμμετοχή τους στις μάχες για την απελευθέρωση της Μοσούλης, μαζί με το στρατό του Ιράκ.

www.protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis