Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:44 | 17/02/2016

Για πρώτη φορά στα χρονικά του κοινοβουλίου με ομόφωνη απόφαση των άλλων κομμάτων παρενέβη ο φρούραρχος και έβγαλε εκτός κοινοβουλευτικής αιθούσης τον Ηλία Κασιδιάρη τον Χρήστο Παππά  και τους άλλους βουλευτές της  Χρυσής Αυγής.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή εξοπλισμών και Αμυνας για το προσφυγικό ( κεκλεισμένων των θυρών) επιτέθηκαν με αδιανόητες εκφράσεις στον παριστάμενο αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων προκαλώντας πανδαιμόνιο. Μάλιστα ο Κασιδιάρης κινηματογραφούσε με το κινητό του μέρος της απόρρητης συνεδρίασης. Βουλευτές αντέδρασαν και τελικά οι Χρυσαυγίτες απομακρύνθηκαν από τον φρούραρχο του κοινοβουλίου που παρενέβη μετά από ομόφωνο αίτημα των άλλων κομμάτων.   

Το χρονικό της ντροπής  

Ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος μαζί με ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ενημέρωναν σε κλειστή συνεδρίαση την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το προσφυγικό.

Ο Χρήστος Παππάς αλλά και ο Ηλίας Κασιδιάρης καταφέρθηκαν με αήθης και προσβλητικές εκφράσεις κατά των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων τους οποίους έφτασαν στο σημείο να χαρακτηρίσουν «φιλιππινέζους των προσφύγων» αλλά και «προδότες».

Παρόμοιους χαρακτηρισμούς απηύθυναν και κατά του Πάνου Καμμένου ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης βιντεοσκοπούσε στο κινητό του μέρος της απόρρητης συνεδρίασης.  

Προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις από βουλευτές των άλλων κομμάτων.   

Η συνεδρίαση διεκόπη και ζητήθηκε από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να αποχωρήσουν.

Εκείνοι αρνήθηκαν και τελικά κλήθηκε ο Φρούραρχος της Βουλής.

Ο τελευταίος επέδωσε και εγγράφως την ομόφωνη απόφαση των μελών της επιτροπής που ζητούσαν την αποχώρηση των χρυσαυγιτών.

Κατόπιν τούτων Παππάς και Κασιδιάρης βγήκαν εκτός αιθούσης και η συνεδρίαση επαναλήφθηκε.

 

Ντόρα Μπακογιάννη: Ούτε σε χαμαιτυπείο η συμπεριφορά των βουλευτών της Χ.Α    

Η πρώην υπουργός εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη σε δήλωσή της μετά τα όσα πρωτοφανή διαδραματίστηκαν στην επιτροπή Αμυνας της Βουλής μίλησε για μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην κοινοβουλευτική διαδικασία και κάλεσε το σύνολο των βουλευτών να συνειδητοποιήσουν το χρέος τους να μην υπάρξουν άλλες εκπτώσεις.   

«Σήμερα γράφτηκε μια από πιο μαύρες σελίδες κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Οι βουλευτές της ΧΑ με απαράδεκτο και  φασίζοντατρόπο επιτέθηκαν εναντίον του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς που δεν ταιριάζουν ούτε σε χαμαιτυπείο.Υπήρξε άμεση αντίδραση κομμάτων να αποβληθούν αρνήθηκαν και κατέγραψαν απόρρητη συνεδρίαση με κινητά. Καταδικάζω και καλώ τον σύνολο των βουλευτών να συνειδητοποιήσουν ότι είναι χρέος όλων μας να μην υπάρξουν άλλες εκπτώσεις στην κοινοβουλευτική διαδικασία» ανέφερε η κ. Μπακογιάννη. 

Εκ μέρους του Ποταμιού ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης τόνισε: βιώσαμε την πιο προκλητική εμφάνιση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής μέχρι σήμερα. 

Ο κ. Δανέλης περιέγραψε το σκηνικό στην επιτροπή λέγοντας « Ο Παππάς επιδόθηκε σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα εναντίον των ενόπλων δυνάμεων και του Πάνου Καμμένου κι ο Κασιδιάρης κατέγραφε με το κινητό του το επεισόδιο και προφανώς και μέρος της απόρρητης συνεδρίασης.Εμείς καταστήσαμε σαφές ότι αυτή η συμπεριφορά δεν μπορεί να γίνει ανεκτή κι ούτε πρόκειται να αναβάλαμε τη συνεδρίαση ή να φύγουμε. Ζητήσαμε από τον Πρόεδρο της Βουλής την αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, γιατί τα δεδομένα έχουν αλλάξει με την εισαγωγή του κόμματος των ναζί στη Βουλή»

Ερωτηθείς αν υπήρξε κίνδυνος να πέσει ξύλο ο βουλευτής του Ποταμιού πρόσθεσε « Υπήρξε πολύ μεγάλη ένταση θα μπορούσε να είχε συμβεί αυτό γιατί δεν σταματούσαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και ο φρούραρχος με τους άνδρες της ασφάλειας δεν μπορούσαν να παραμείνουν θεατές».

Ο. Κωνσταντινόπουλος:Χλεύασαν τις  ένοπλες δυνάμεις 

«Σήμερα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής έφτασαν στο σημείο να χλευάσουν τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Οι πολίτες και οι ένοπλες δυνάμεις πρέπει να καταλάβουν ότι αυτή η συμπεριφορά δεν είναι πατριωτική αλλά ναζιστική» ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδ. Κωνσταντινόπουλος. 

 

 

 

http://www.thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis