Ο Χρυσοχοϊδης τα «έψαλλε» στους αστυνομικούς: «Όλοι στο δρόμο», η εντολή του

Ο Χρυσοχοϊδης τα «έψαλλε» στους αστυνομικούς: «Όλοι στο δρόμο», η εντολή του

Τις αυστηρές του προτεραιότητες έθεσε, με έντονο τρόπο, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην πρώτη σύσκεψη που είχε με τα κεντρικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. Κεντρικοί του στόχοι, είναι η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών πρώτης γραμμής αλλά και η λειτουργία της αστυνομίας στην αποκλειστική κατεύθυνση της ασφάλειας.

Οι αστυνομικοί, μάλιστα, έλεγαν «ο Χρυσοχοΐδης είναι σαν να μην έφυγε ποτέ από το υπουργείο».

Παρόλα αυτά η είδηση ήταν το γεγονός ότι σε αυτή την πρώτη σύσκεψη δεν βρισκόταν κανένας αντιστράτηγος από την ηγετική πυραμίδα της ΕΛ.ΑΣ. ούτε και ο αρχηγός της. Έτσι, ο κ. Χρυσοχοΐδης έδειξε ότι στον σχεδιασμό του για τη λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ. δεν περιλαμβάνεται αυτή η ηγεσία. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε η παραίτηση του Αρχηγού Αριστείδη Ανδρικόπουλου, με εκείνον να συναινεί. Σήμερα αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

Πάντως, χθες ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζήτησε να μάθει αναλυτικά πού βρίσκονται οι αστυνομικοί και να ενισχυθούν άμεσα οι υπηρεσίες αιχμής για την πάταξη της εγκληματικότητας.

Ακόμη, ο κ. Χρυσοχοΐδης έδωσε και ξεκάθαρο μήνυμα να σταματήσουν να σβήνουν κλίσεις της Τροχαίας, ενώ, σε έντονο ύφος, έκανε παρατήρηση για το γεγονός ότι σε κάθε όροφο του κτηρίου της Κατεχάκη είχε τοποθετηθεί στο διάδρομο ένας αστυνομικός σε ένα μικρό γραφείο για να είχε τον έλεγχο του διάδρομου, και τόνισε ότι και αυτοί οι αστυνομικοί θα έπρεπε να βρίσκονται κανονικά στο δρόμο.

Μίνα Καραμήτρου

cnn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα εξαιρετικό αλεξίσφαιρο γιλέκο για το προσωπικό της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων