Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:59 | 16/05/2015

Ύποπτος για τον… Γοργοπόταμο, τη Συνωμοσία Πυρήνων τη Φωτιάς και τις ενέργειές της στο πλαίσιο του Σχεδίου Φοίνικας, συνελήφθη για ληστεία… σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της οποίας πυροβόλησε δύο φορές εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που τον καταδίωκαν.

Ο 27χρονος Φ.Τ., σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., είναι φίλος με τον 31χρονο Σ.Μ., ο οποίος είχε συλληφθεί για συμμετοχή στις τέσσερις ενέργειες του σχεδίου Φοίνικας της Συνωμοσίας, και πρόσφατα αποφυλακίστηκε μετά από πολυήμερη απεργία πείνας, ενώ είχε φιλικές σχέσεις και με την Αγγελική Σπυροπούλου.

Οι πρώτοι… Γοργοποταμίτες;  

Ο 27χρονος «θεσσαλονικιός» είχε συλληφθεί μαζί με πέντε ακόμη άτομα, σε Εξάρχεια, Κολωνάκι, Βύρωνα και Θεσσαλονίκη, από στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας την 1η Οκτωβρίου 2014, τα οποία ισχυρίζονταν ότι οι συλληφθέντες θα αποτελούσαν μέλη της επιχειρησιακής ομάδας υλοποίησης του σχεδίου ανατίναξης των φυλακών, και η σύλληψη ματαίωσε τη συμμετοχή τους και το χτύπημα.

Η σύλληψή τους προήλθε μετά από «ανώνυμη» πληροφορία τον Σεπτέμβριο του 2014, που ανέφερε πως τρεις από τους συλληφθέντες κατείχαν πολεμικό καλάσνικοφ, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί στην επίθεση κατά της οικίας του Γερμανού πρέσβη, στις 30 Δεκεμβρίου 2013, από μέλη της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών». Στο επίκεντρο της έρευνας ήταν ο 31χρονος Π.Μ., ο 27χρονος Φ.Τ. και ο 31χρονος Ε.Ρ. από την Αλβανία, εκ των οποίων μόνο ο πρώτος είναι ακόμη έγκλειστος στις φυλακές.

Οι τρεις ύποπτοι είχαν επαφές με τους έγκλειστους Πυρήνες, οι οποίες, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κινούνταν σε επίπεδο «σχεδιασμού» και «στρατολογήσεων» νέων μελών.

Ο 31χρονος από την Αλβανία, φερόταν από τους αστυνομικούς να έχει σημαντικό ρόλο στην προμήθεια οπλισμού, και ήταν ο ενδιάμεσος των επαφών των «πυρήνων» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ο 27χρονος Φ.Τ., σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., είναι ύποπτος για την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, στις 21 Ιουλίου 2014, στην Επανωμή Θεσσαλονίκης με λεία 120.000 ευρώ.

Το καλάσνικοφ των… Ρομά

Ο «ανώνυμος» πληροφοριοδότης, είχε αναφέρει επίσης, ότι οι τρεις ύποπτοι διέπρατταν ληστείες χρησιμοποιώντας κλεμμένες μοτοσικλέτες που έκρυβαν σε υπόγειο γκαράζ, στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Διδότου. Σε αυτό το γκαράζ βρέθηκε μοτοσικλέτα, που όμως είχε αγοράσει νόμιμα ο 27χρονος Φ.Τ..

Στο σπίτι του 31χρονου Π.Μ. στην οδό Αριστοδήμου στο Κολωνάκι και στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πολεμικό καλάσνικοφ, μία αμυντική χειροβομβίδα, ένα περίστροφο 38 mm, 5.000 ευρώ, αεροβόλο πιστόλι και αεροβόλο τυφέκιο.

Σε διαμέρισμα της οδού Αναλήψεως στον Βύρωνα, που είχε πρόσφατα νοικιάσει ο 27χρονος Φ.Τ., και στο πατρικό του σπίτι στη Θεσσαλονίκη, είχαν βρεθεί μια πλαστή ταυτότητα με τη φωτογραφία του και στοιχεία «Γιώργος Νούσιας», 121 φυσίγγια των 9 mm, 11 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, 16 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, ένα πτυσσόμενο αστυνομικό γκλοπ, δυο φωτοβολίδες πυρσοί και δύο δέκτες και ένας πομπός ενεργοποίησης πυροτεχνημάτων.

Ο Π.Μ. είχε πει στους αστυνομικούς ότι το καλάσνικοφ το είχε προμηθευτεί τον Αύγουστο του 2014 από άγνωστο στην οδό Ακαδημίας. Από τα εγκληματολογικά εργαστήρια προέκυψε ότι το πολεμικό όπλο είχε χρησιμοποιηθεί σε ένοπλη συμπλοκή αστυνομικών με Ρομά, στις 26 Φεβρουαρίου 2012 στο Μενίδι, όπου είχαν βρεθεί 12 κάλυκες από το συγκεκριμένο όπλο.

Ένας από τους έξι συλληφθέντες του Οκτωβρίου 2014 παραμένει προφυλακιστέος, ενώ η δίωξη που ασκήθηκε εναντίον τους δεν αφορούσε συμμετοχή σε τρομοκρατικές πράξεις, αλλά παραβάσεις του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών.

Πυροβόλησε τους αστυνομικούς

Στις 18 Απριλίου 2015, ο 27χρονος Φ.Τ. και ο 28χρονος Α.Π., φορώντας κουκούλες εισέβαλλαν στο σούπερ μάρκετ LIDL, στην οδό Ολυμπιάδος 56 στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης.  Με την απειλή πιστολιού άρπαξαν 7.137,75 ευρώ και προσπάθησαν να διαφύγουν. Εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., με τον 27χρονο να πυροβολεί δύο φορές εναντίον τους αποφεύγοντας προσωρινά τη σύλληψη. Οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, τους συνέλαβαν στις 12 Μαΐου, κατηγορούμενους για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείας κατά συναυτουργία και παράβασης του νόμου περί όπλων. Στο σπίτι του 27χρονου κατασχέθηκαν ηλεκτρονικός υπολογιστής και ηλεκτρονικά αποθηκευτικά μέσα, ενώ σε αυτό του 28χρονου μικροποσότητα ηρωίνης.  

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis