Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:14 | 17/01/2017

Ο Στρατηγός Βασίλης Τελλίδης δεν πέρασε εύκολα στη θητεία του στη θέση του Α/ΓΕΣ. Όταν τόλμησε να πει αλήθειες για τις επιπτώσεις των περικοπών στο στράτευμα “πέσαμε να τον φάμε” . Αλήθειες είπε και γρήγορα όλοι το κατάλαβαν. Στην προεκλογική περίοδο του Σεπτεμβρίου είχε να αντιμετωπίσει την παρεξήγηση με τον Καμμένο που είχε δώσει εντολή για την καταβολή κάποιων ημερών εκτός έδρας στους στρατιωτικούς αλλά το ΓΕΣ δήλωσε αδυναμία στην πληρωμή. Κάποιοι είπαν ότι ο Α/ΓΕΣ δεν ήθελε στην προεκλογική περίοδο να κάνει κάτι που θα μπορούσε να ερμηνευθεί με πολιτικά κριτήρια…

Ακόμη κι αυτή τη παρεξήγηση με τον Καμμένο που επανήλθε στο ΥΠΕΘΑ, ο Στρατηγός Τελλίδης την ξεπέρασε και την έλυσε. Και είναι αλήθεια ότι ο Καμμένος δεν έφθασε και τόσο εύκολα στην απόφαση της αποστρατείας του Βασίλη Τελλίδη. Ο Τελλίδης ήταν αυτό που λέμε “καλός στρατιώτης”.

Δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι παρά τα υπαρκτά και μεγάλα προβλήματα που έχουν προκαλέσει οι οικονομικές περικοπές, ο Τελλίδης κράτησε το στράτευμα σε υψηλές στροφές λειτουργίας. Την ώρα μάλιστα που ο Στρατός κλήθηκε να αντιμετωπίσει και την καταιγίδα του μεταναστευτικού-προσφυγικού.

Στα θετικά της θητείας του πρέπει να προσμετρηθεί η “ταπεινότητά” του. Η προβολή του έργου του Στρατού Ξηράς ήταν καταιγιστική τους τελευταίους μήνες αλλά στο προσκήνιο ήταν πάντα οι ασκήσεις και δραστηριότητες του προσωπικού και ποτέ ο Α/ΓΕΣ. Δεν έχουμε συνηθίσει σε τέτοια στην Ελλάδα.

Για όλους τους Αρχηγούς η στιγμή της αποχώρησης είναι δύσκολη. Το ζητούμενο είναι όταν φεύγουν να ΄χουν τη συνείδησή τους ήσυχη.Και ο Τελλίδης νομίζουμε ότι αυτό το ΄χει πετύχει. Μ΄ ότι μέσα διέθετε έκανε το καλύτερο που μπορούσε.

militaire.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis