Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:44 | 20/03/2015

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου”, έλεγαν οι παροικούντες αλλά και γνωρίζοντες τις διαδικασίες για τις ετήσιες Κρίσεις που κάθε Μάρτιο, κάθε χρόνο διεξάγονται εκεί στο Αρχηγείο του Λιμενικού, στην Δραπετσώνα, όπου πέντε ανώτατοι κλείνονται σε ένα γραφείο και αποφασίζουν ποιοι...φεύγουν, ποιοι παραμένουν αλλά και ποιοι προάγονται στον επόμενο βαθμό. Προηγούμενα και λίγες ημέρες πριν το ΚΥΣΕΑ έχει κρίνει και τον Α/ΛΣ,ο οποίος είναι και αυτός που θα πρέπει να αξιολογήσει ποιος από τους ανώτατους (αντιναύαρχοι, υποναύαρχοι)θα πρέπει είτε να διατηρηθούν στις θέσεις τους, η να κριθούν ως ευδοκίμως τερματίζοντες την καριέρα τους και να πάνε σπίτι τους.

Και όπως πάντα έλεγαν αυτοί που γνώριζαν τα ένστολα τεκταινόμενα, στις Ετήσιες Κρίσεις των Αξιωματικών του Λ/Σ βαρύτητα για τις προαγωγές είχαν ΟΧΙ τα διοικητικά και ηγετικά προσόντα των κρινόμενων αλλά οι πολιτικές τους πεποιθήσεις, οι οποίες όμως ως γνωστόν μεταλλάσσονταν κατά το δοκούν, αφού σε κάθε αλλαγή διακυβέρνησης οι περισσότεροι εκ των ανώτατων αλλά και ανώτερων αξιωματικών έδιναν ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ στους νέους ΥΕΝ αλλά και στους πέριξ αυτών, δηλ. κάποιους πρώην ένστολους(κολλιτσίδες-οσφιοκάμπτες), που δήθεν ήταν κολλητοί και συμβουλάτορες των νέων Υπουργών του θαλάσσιου υπουργείου.
Και όχι μόνο τα διναν ΟΛΑ και δήλωναν “κυβερνητικοί”, αλλά όταν προάγονταν αν και δεν το άξιζαν η παρέμεναν βιδωμένοι στις καρέκλες τους που επίσης δεν άξιζαν να κάθονται, έκαναν κακό και σε διάφορους συναδέλφους τους που είτε δεν τους πήγαιναν είτε ανήκαν ιδεολογικά στην προηγούμενη κυβέρνηση, και κατ επέκταση στον προηγούμενο Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, ο οποίος είναι ουσιαστικά και ο πολιτικός προϊστάμενος της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Και αυτός σχεδόν αγόγγυστα, και χωρίς να ξέρει ποιοι είναι τουλάχιστον από στρατιωτικής πλευράς οι κρινόμενοι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί πίεζε τον εκάστοτε Α/ΛΣ να προάγει αυτούς που κάποιοι συνάδελφοι του υπουργοί η βουλευτές, η ακόμα και κομματικά ανώτερα στελέχη ήταν δικοί τους, ενώ παράλληλα να στείλει σπίτια τους όσους δεν ήταν του ιδίου ΧΡΩΜΑΤΟΣ.
ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ μέχρι και σήμερα οι αξιωματικοί του Λ.Σ που διέθεταν τα απαραίτητα ηγετικά, στρατιωτικά αλλά και υπηρεσιακά προσόντα ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΠΙΤΙ τους, ενώ παρέμεναν στις χρυσοκέντητες στολές τους οι ΜΗ ΙΚΑΝΟΙ.

ΕΤΣΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΔΕΙΧΝΕ Η ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥΣ, η οποία μάλιστα ήταν καταγεγραμμένοι στους ΑΤΟΜΙΚΟΥΣ τους ΦΑΚΕΛΟΥΣ, τους οποίους ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ουδείς ΥΕΝ είχε ζητήσει να διαβάσει, έτσι ώστε όταν πιεστεί για κάποιον να ΓΝΩΡΙΖΕΙ ότι ο συγκεκριμένος αξιωματικός δεν ΚΑΝΕΙ, και ότι πρέπει να ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ ΕΥΔΟΚΙΜΩΣ την Καριέρα του.
Αλλά έλα όμως που ο ΜΠΑΡΜΠΑΣ έχει ακόμα και με ΑΡΙΣΤΕΡΗ κυβέρνηση πέραση?????????

Και είδαμε και πάλι φέτος, και για μια ακόμα φορά εκεί κάτω στην Δραπετσώνα τους έχοντες ΜΠΑΡΜΠΑ στην ΚΟΡΩΝΗ να διατηρούνται στις ανώτατες θέσεις τους, ενώ κάποιοι άλλοι που είχαν και τα προσόντα αλλά και τις άριστες ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ στους ατομικούς υπηρεσιακούς φακέλους να ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ.

Και αυτό κάποιοι από την σημερινή ΑΡΙΣΤΕΡΗ κυβέρνηση το θεωρούν ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, κάτι που όμως απέχει ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ από την ΕΝΣΤΟΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Έτσι είδαμε και στις φετινές Ετήσιες Κρίσεις των Αξιωματικών της Ελληνικής Ακτοφυλακής να διαπράττονται ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΕΣ αδικίες, κάτι που ασφαλώς θα επηρεάσει και την αποστολή για την φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της χώρας αλλά και την συνέχιση της κρυφής αλλά υπαρκτής διαφθοράς και της παράνομης συναλλαγής στις τάξεις του ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, η οποία ευτυχώς διαπράττεται από λιγοστούς ένστολους ενώ η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των αξιωματικών, υπαξιωματικών και κατωτέρων στελεχών πράττουν αυτό για το οποίο ΟΡΚΙΣΘΗΚΑΝ δηλ. την φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της χώρας και την ΠΑΤΑΞΗ κάθε εγκληματικής ενέργειας στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΛΑΓΗ.

Του Θανάση Λαμπρόπουλου

http://www.zougla.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis