Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:19 | 23/01/2015

 

Πόζαρε συνεχώς με ένα τεράστιο πούρο στο στόμα και ένα ποτήρι σαμπάνιας στο χέρι. Αυτοπαρουσιαζόταν ως ο «Λύκος της Wall Street». Δεν ήταν, όμως, τίποτα άλλο παρά η «Αλεπού της Φόλκεστοουν».

Ο 24χρονος Ντάνιελ Μπεργκούν, καυχιόταν στα social media, ότι είναι ο νέος «Λύκος της Wall Street». Οτι ήξερε τα κλειδιά για να κάνει τους άλλους πλούσιους. Οτι ήξερε να επενδύει. Αποτέλεσμα; Να τον εμπιστευτούν δεκάδες άνθρωποι και να του δώσουν τις αποταμιεύσεις τους για να τις επενδύσει σε πετρέλαια, πολύτιμους λίθους και κρασί, προσφέροντάς τους εξωπραγματικές αποδόσεις.

Στην πραγματικότητα δεν ήταν παρά ένα κοινός απατεώνας, πρώην κρεοπώλης που ζούσε με την μητέρα του και όχι δεν έμενε στο αριστοκρατικό προάστιο που υποστήριζε αλλά σε ένα επιχειρηματικό πάρκο στο Κεντ, μια παραθαλάσσια πόλη του Φόλεκστόουν.

Ο 24χρονος είχε χτίσει ένα προφίλ στο Facebook πέρα για πέρα ψεύτικο, αλλά τόσο αληθοφανές όσο χρειαζόταν για να εξαπατήσει συνολικά 18 ανθρώπους και να τους αποσπάσει συνολικά το ποσό των 97.800 ευρώ

Πόζαρε επιδεικνύοντας το Rolex ρολόι του, με την BMW του, δεσμίδες χρημάτων, ενώ πόσταρε στο προφίλ του στο Facebook και του ειδώλου του Λεονάρντο Ντι Κάπριο κάνοντας τη σύγκριση μεταξύ του ρόλου του ηθοποιού στον «Λύκο της Wall Street» και τον ίδιο.

Και κάπως έτσι, τα κατάφερε. Κατάφερε να εξαπατήσει 18 ανυποψίαστους φιλόδοξους επενδυτές και ο ίδιος να ζήσει, για λίγο, όπως ονειρευόταν, αφού από τη στιγμή που σκάρωσε την απάτη μέχρι τη στιγμή που συνελήφθη είχε χαλάσει 73.000 ευρώ για να ζήσει σαν... βασιλιάς.

Μια από τις χαρακτηριστικότερες ιστορίες εξαπάτησης ήταν αυτή ενός επενδυτή που του έδωσε 33.000 λίρες για ένα διαμάντι η αξία του οποίου, όπως  υποστήριζε ο 24χρονος, θα αυξανόταν κατά 1,9% το μήνα. Μάλιστα, τον έπεισε ότι το διαμάντι θα έπρεπε να φυλάσσονταν σε θυρίδα στην Ελβετία για φορολογικούς λόγους.

«Ηταν ένας φιλόδοξος νεαρός άνδρας ο οποίος θαμπώθηκε από το μεγαλείο. Ζητάει πραγματικά συγνώμη για τα ψέματά του», ανέφερε ο δικηγόρος τους στο δικαστήριο χωρίς να καταφέρει να πείσει τους δικαστές που τον έστειλαν στη φυλακή για δυο χρόνια...

Η ψεύτικη ζωή του 24χρονου:

Και η πραγματικότητα... Το σπίτι που έμενε με την μητέρα του:



Πηγή: iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis