Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:40 | 26/03/2015

Σε μια εξέλιξη που δεν τη χωράει ανθρώπινος νους, ο Γενικός Εισαγγελέας της Μασσαλίας, Brice Robin, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι για να ανακοινώσει τα ευρήματα του «μαύρου κουτιού»,επιβεβαίωσε ότι ο συγκυβερνήτης είχε κλειδώσει έξω από το πιλοτήριο τον έμπειρο κυβερνήτη του αεροσκάφους και δεν του επέτρεψε να επιστρέψει στη θέση του

«O συγκυβερνήτης εσκεμμένα επέλεξε να οδηγήσει σε κάθοδο το αεροπλάνο», αποκάλυψε ο εισαγγελέας και πρόσθεσε: «O συγκυβερνήτης ανέπνεε κανονικά και δεν είπε ούτε μία λέξη πριν τη συντριβή».

Ο εισαγγελέας έκανε λόγο για «περίεργη συμπεριφορά» και μονολεκτικές απαντήσεις του 28χρονου συγκυβερνήτη πριν ο κυβερνήτης βγει από το πιλοτήριο. 
 

Ο 28χρονος συγκυβερνήτης έριξε σκόπιμα το αεροπλάνο στις Αλπεις

Ο εισαγγελέας διευκρίνισε πως η ενέργεια του συγκυβερνήτη, για τον οποίο είπε πως ονομάζεται Αντρέας Λούμπιτς, ήταν «γερμανικής εθνικότητας» και «δεν είχε καταγραφεί ως τρομοκράτης», δείχνει πως αυτός «είχε βούληση να καταστρέψει το αεροπλάνο», ενώ πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν λόγοι για να θεωρηθεί η συντριβή «τρομοκρατική ενέργεια».

 

Σύμφωνα πάντα με τον εισαγγελέα, τα θύματα δεν αντελήφθησαν πως το αεροπλάνο πρόκειται να συντριβεί παρά «την εντελώς τελευταία στιγμή», έχασαν «ακαριαία» τη ζωή τους και «ακούστηκαν κραυγές τις εντελώς τελευταίες στιγμές».

Νωρίτερα, η αεροπορική εταιρεία Lufthansa, θυγατρική της οποίας είναι η χαμηλού κόστους Germanwings, είχε ανακοινώσει ότι ο συγκυβερνήτης του A320 είχε προσληφθεί τον Σεπτέμβριο 2013 από την Germanwings και ότι είχε στο ενεργητικό του 630 ώρες πτήσης.

Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους που συνετρίβη στις γαλλικές Αλπεις είχε περισσότερα από 10 έτη εμπειρίας και περισσότερες από 6.000 ώρες πτήσης σε αεροσκάφη Airbus στο ενεργητικό του, είχε ανακοινώσει από την Τρίτη η Germanwings.

 

ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis