Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:03 | 05/01/2018

Φωτογραφία του 35χρονου δραπέτη του Μεταγωγών που συνελήφθη σε καταυλισμό στην Αγία Σωτήρα δημοσιεύει η εφημερίδα «Έθνος».

Το βράδυ της Τετάρτης (στις 23.20), χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό, τέσσερις κρατούμενοι, τρεις αλβανικής καταγωγής και ένας Γεωργιανός, έκοψαν τα κάγκελα του κελιού τους και κατάφεραν να κατέβουν με σεντόνι από το δεύτερο όροφο στο προαύλιο του κτιρίου της Διεύθυνσης.

Στη συνέχεια, άρχισαν να τρέχουν για να σκαρφαλώσουν το φράκτη. Οι τρεις κατάφεραν να διαφύγουν και ο ένας συνελήφθη εντός του προαυλίου από αστυνομικούς που τον διέκριναν στο ημίφως. Πρόκειται για έναν 41χρονο Γεωργιανό, ο οποίος κατηγορήθηκε το 2013 για ανθρωποκτονία στη Χαλκιδική. Οι αστυνομικοί τον περιγράφουν ως έναν επικίνδυνο κακοποιό που αφαίρεσε ανθρώπινη ζωή σε ληστεία. Συγκεκριμένα κατηγορείται ότι είχε μπει σε σπίτι κατοίκου της Χαλκιδικής, τον οποίο δολοφόνησε όταν εκείνος αμύνθηκε.

Μετά την απόδραση πραγματοποιήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό των καταζητούμενων. Χθες το μεσημέρι, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε καταυλισμό Ρομά στην Αγία Σωτήρα στο Μενίδι το δεύτερο από τους δραπέτες, Αλβανό ηλικίας 35 ετών, ο οποίος πίστεψε ότι στον καταυλισμό θα καταφέρει να περάσει απαρατήρητος από τις Αρχές. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν συνέβη, καθώς οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν.

Έτσι, η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων δύο κακοποιών, οι οποίοι παραμένουν ελεύθεροι. Ο ένας είναι αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 27 ετών , και κατηγορείται για τη δολοφονία ομοεθνή του το 2013 στα Πατήσια. Οι αστυνομικοί που είχαν χειριστεί τότε την υπόθεση ανέφεραν ότι ο λόγος που συνεπλάκησαν τότε δράστης και θύμα ήταν οικονομικές διαφορές που είχαν σε σχέση με αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών.

Ο δεύτερος καταζητούμενος είχε κατηγορηθεί για σοβαρή υπόθεση ναρκωτικών ουσιών. Μεγαλύτερη είναι η ανησυχία των Αρχών για τον 27χρονο, του οποίου το «βιογραφικό» είναι σημαντικά πιο βαρύ.

Τα χαρακτηριστικά των δύο καταζητούμενων έχουν δοθεί προς τις αστυνομικές δυνάμεις που περιπολούν στην Αττική, προκειμένου να υπάρχει εγρήγορση σε περίπτωση εντοπισμού τους. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στις περιοχές της δυτικής Αττικής, όπου θα γίνονται και προληπτικοί έλεγχοι υπόπτων.

Έλλειψεις σε προσωπικό

Το θέμα της έλλειψης σε προσωπικό της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής ήρθε χθες στην επιφάνεια με αφορμή την κινηματογραφική απόδραση τεσσάρων «σκληρών» ποινικών από τα κρατητήρια της Διεύθυνσης στην οδό Πέτρου Ράλλη στην Αθήνα.

Πληροφορίες του «Έθνους» αναφέρουν ότι η «πραγματική δύναμη» της μεγαλύτερης υπηρεσίας μεταγωγών στην Ελλάδα δεν ξεπερνά τους 150 άνδρες, οι οποίοι έχουν να καλύψουν τόσο τις συνοδείες κρατουμένων προς δικαστήρια και σωφρονιστικά ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα όσο και τη φύλαξη του κτιρίου. Αν μάλιστα συμπεριληφθεί και η δουλειά γραφείου που πρέπει να διεκπεραιώσουν, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το προσωπικό δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Πηγή: Έθνος, katechaki.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis