Ο 67χρονος θανατοποινίτης που εκτελέστηκε στο Τέξας επέμενε μέχρι τέλους για την αθωότητά του

Ο ΟΓΔΟΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΤΕΞΑΣ
Ο 67χρονος θανατοποινίτης που εκτελέστηκε στο Τέξας επέμενε μέχρι τέλους για την αθωότητά του
Το Τέξας εκτέλεσε έναν 67χρονο άνδρα ο οποίος είχε καταδικαστεί για το φόνο τεσσάρων ανδρών το 1983 ενώ το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την τελευταία του έφεση. 

Ο Lester Bower Jr είναι ο γηραιότερος άνδρας που εκτελείται στο Τέξας από το 1982 που η πολιτεία επανέθεσε σε ισχύ τη θανατική ποινή. 

Ο Bower είχε πυροβολήσει και σκοτώσει τέσσερις άνδρες σε υπόστεγο όπου φυλάσσονταν αεροπλάνα στο Σέρμαν, κοντά στο Ντάλας. 

Καθ' όλη τη διάρκεια της κράτησής του ο Bower επέμεινε στην αθωότητά του. 

«Πολλά ειπώθηκαν γι' αυτή την υπόθεση και πολλά γράφτηκαν. Δεν είναι όλα αλήθεια. Ο χρόνος για να ξεχωρίσουμε την αλήθεια τελείωσε και είναι ώρα να προχωρήσουμε», ήταν τα τελευταία του λόγια. 

Ο Bower είναι ο όγδοος άνθρωπος που εκτελείται με θανάσιμη ένεση στο Τέξας φέτος. 

Είχε καθαρό ποινικό μητρώο την εποχή που έγιναν οι φόνοι. Σύμφωνα με την αστυνομία πήγε στο Σέρμαν για να αγοράσει ένα αεροπλάνο αλλά τελικά το έκλεψε και σκότωσε όσους βρίσκονταν εκεί. 

Ο Bower είχε πει αρχικά ψέματα στην αστυνομία σχετικά με το αν βρισκόταν στο υπόστεγο ή όχι αλλά η αστυνομία βρήκε τμήματα αεροπλάνου που ανήκε σε έναν από τους νεκρούς στο σπίτι του. 

«Έχω τύψεις που έβαλα την οικογένεια, τη σύζυγό μου και τους φίλους μου να περάσουν όλα αυτά», είχε πει τον περασμένο μήνα στο AP. 
 
ΠΗΓΗ: newsbeast.gr