Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:30 | 02/07/2018

Τη ζωή ενός 14χρονου παιδιού έσωσε αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ. που υπηρετεί στη Ναύπακτο, πριν από λίγες ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα το 14χρονο παιδί περπατώντας με τον πατέρα του στο δρόμο αισθάνθηκε αδιαθεσία, έχασε της αισθήσεις του και έπεσε στο πεζοδρόμιο την ώρα που και οι δυο κατευθύνονταν σε ένα φαρμακείο για να αγοράσουν την αγωγή του παιδιού, που είχε λίγο νωρίτερα επισκεφθεί κάποιο γιατρό.

Στο σημείο συγκεντρώθηκε κόσμος, όμως όπως φάνηκε κυριεύτηκε από πανικό και κανείς δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Για καλή τύχη του 14χρονου, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα πέρασε από το σημείο και ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ, Γιώργος Μίχος, ο οποίος βρισκόταν σε υπηρεσία και σταμάτησε για να προφέρει τις πρώτες βοήθειες στο παιδί, του οποίου μάλιστα είχε σταματήσει και η αναπνοή.

[custom:google-ads]

Όπως είπε ο ίδιος μιλώντας στην ΑΙΧΜΗ, σημαντικός παράγοντας, εκτός από την ψυχραιμία ήταν και το γεγονός ότι έχει πάρει μαθήματα πρώτων βοηθειών, τόσο μέσα από την δουλειά του, όσο και με την ενασχόλησή του για πολλά χρόνια με τον αθλητισμό.

Χρησιμοποιώντας τις γνώσεις αυτές, κατάφερε, χωρίς πανικό, θα επαναφέρει το παιδί στο ζωή, που στη συνέχεια παραλήφθηκε από ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Τα πρώτα εκείνα λεπτά ήταν καθοριστικά και χάρη στον κ. Μίχο, το παιδί βρίσκεται ακόμα στη ζωή.

Εκτός των άλλων πρόκειται για μια πράξη ανθρωπιάς που τιμά το αστυνομικό σώμα, αλλά και τον αθλητισμό, αφού ο κ. Μίχος συμμετέχει στα αθλητικά δρώμενα της Ναυπάκτου εδώ και πολλά χρόνια.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Πηγή:  aixmi-news.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis