Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:17 | 02/12/2014

 

Για άλλη μια φορά ο Θεόδωρος Πάγκαλος καταφέρθηκε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα. Τόνισε πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, μέσα σε 15 ημέρες δεν θα υπάρχει ούτε ευρώ για τις ανάγκες του κράτους, ενώ χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα «αγενή και εμπαθή».

Για τα περί «αποστασίας» που είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Πάγκαλος (μιλώντας στον Βήμα FM) είπε: «Ο κ. Τσίπρας υπήρξε αγενής και εμπαθής, όπως συνήθως. Είπε ότι υπάρχουν 24 ανεξάρτητοι βουλευτές, αλλά δεν μπορούν να είναι εξ ορισμού αποστάτες, διότι πρέπει να αποστατήσουν από κάπου. Η λέξη αυτή χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον το 1965 και έχει απαξία. Νομίζω, όμως, ότι ο κ. Τσίπρας έτσι τρομοκρατεί το Κοινοβούλιο και απαξιεί τους συναδέλφους του στη Βουλή, για να μην τολμήσει κανείς να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να μην ακολουθήσει την πολιτική του που οδηγεί στο χάος και την αστάθεια, εάν δεν ψηφιστεί Πρόεδρος. Χαρακτηριστικό του πόσο εμπαθής και ιδιοτελής είναι, είναι ότι δεν δέχθηκε την πρόταση που έκαναν επανειλημμένα οι δημοσιογράφοι να συμφωνήσουμε να εκλεγεί ΠτΔ και μετά να πάμε σε εκλογές. Είναι εμπαθής, ιδιοτελής και ανυπόληπτος! Ο άνθρωπος που πούλησε νταηλίκι και τσαμπουκά και είπε αφ’ υψηλού ότι αν τον καλέσει ο πρωθυπουργός θα πάει να του πει να παραιτηθεί, τώρα λέει «ας με καλέσει και θα δούμε αν θα του ζητήσω την παραίτησή του».

Για το τι θα συμβεί στην Ελλάδα αν βγει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Πάγκαλος είπε:

«Είμαι φανατικά εχθρός του και της ιδέας και ποιότητας που εισάγει στην πολιτική ζωή και πιστεύω ότι αυτό το συνονθύλευμα θα καταστρέψει τη χώρα, εάν έρθει πρώτο στις εκλογές και θα το κάνει χωρίς να σχηματίσει κυβέρνηση, διότι δεν θα το κάνει, ακόμη και αν κερδίσει τις εκλογές. Θα καταστρέψει και θα υπονομεύσει τις προσπάθειες που κάναμε τόσα χρόνια στη χώρα όλοι μαζί. Του είπαν ότι λέει πως θα αυξήσει μισθούς και συντάξεις και είπε ότι δεν θα κάνουν παροχές! Δεν είναι παροχές αυτά; Δεν βγαίνουν λεφτά από το δημόσιο ταμείο; Δεν τα έχει κάνει κουλουβάχατα εκεί μέσα, δεν το βλέπετε; Τα έχει χάσει τελείως το παιδί, δεν ξέρει τι λέει! Συμφωνώ απόλυτα μαζί του ότι η Ε.Ε. είναι μια πολιτική συνεργασία 28 ισοτίμων χωρών, αλλά έχει κανόνες και ένας από αυτούς είναι το Σύμφωνο Σταθερότητας, το οποίο εμείς δεν καταφέραμε να εφαρμόσουμε με τρόπο αποτελεσματικό. Και ως εκ τούτου, χρωστάμε. Γι’ αυτό έχει σημασία η γνώμη της κυρίας Μέρκελ και όχι γιατί είναι μεγάλη χώρα ούτε θα έρθει ο Τσίπρας να κουνήσει το δάχτυλό του απέναντί της και να πει αυτή "πω πω, τι είναι αυτό". Δεν μπόρεσε να το απαντήσει ο κ. Τσίπρας σε καμία ερώτηση, τι θα κάνει την επομένη των εκλογών, εάν είναι πρωθυπουργός. Να μας πει τι θα κάνει! Να μας πει ποιο είναι το plan A, B και C. Πώς θα βρει τα λεφτά, μειώνοντας τους φόρους και αυξάνοντας τις δαπάνες του Δημοσίου. Είναι προπαγάνδα προεκλογική του αισχίστου είδους και δημαγωγία που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην προεκλογική ιστορία από κανέναν».

Παράλληλα έριξε τα βέλη του και κατά του Πάνου Καμμένου, λέγοντας:

«Υπάρχουν δύο ανεξέλεγκτοι αρχηγοί, σε δύο κόμματα. Το ένα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και έχει αρχηγό τον Τσίπρα και το άλλο είναι οι ΑΝΕΛ και έχει αρχηγό τον Πάνο Καμμένο. Εκτιμώνται και συμπαθούνται μεταξύ τους για λόγο μυστήριο και πάνε να συνάψουν συμμαχία. Μα, είναι προοπτική αυτή για τον Έλληνα ψηφοφόρο;

Η κυβέρνηση αυτή, χωρίς το ΠΑΣΟΚ, δεν έχει οντότητα. Δεν έχει πλειοψηφία και οντότητα. Θέλει να συζητήσει με την κυβέρνηση (ο Τσίπρας); Θα έπρεπε να το επιδιώκει να είναι στη συνάντηση (με τον Σαμαρά) ο Βενιζέλος. Δεν υπάρχει "δεν θέλω" ούτε να μας κάνει νάζια και κόλπα και μετά, από την άλλη πλευρά, πάει και κάθεται στην πολυθρόνα και συζητάει μια ώρα για εθνικά θέματα με τον Βενιζέλο. Και λέει ότι το συμπέρασμα της συζήτησης ήταν ότι συμφώνησαν. Εγώ ξέρω πως όταν συμφωνείς με κάποιον, δεν συζητάς επί ώρες. Δεν μπορείς να το εξαφανίσεις με διάφορα σχήματα λόγου, αν θα έρθει ο Τσίπρας την επόμενη μέρα και θα βρει τα λεφτά για όσα λέει. Δεκαπέντε μέρες, δεν θα υπάρχει ούτε ένα ευρώ για μισθούς, συντάξεις και δαπάνες του κράτους! Αυτό που είπε ο Τσίπρας χθες, σημαίνει ότι είναι κακοηθέστατος, διότι είναι τόσο απλό που το ξέρει και ο καθένας. Δεν είναι δυνατόν να μην το ξέρει αυτός. Και δεν μπορεί να μην το καταλάβει. Ότι οι τράπεζες έχουν άνεση επειδή μας δίνουν λεφτά απ’ έξω. Όταν σταματήσουν να μας δίνουν λεφτά απ’ έξω, την επομένη των εκλογών, πριν σχηματίσει καν κυβέρνηση ο Τσίπρας, θα διαλυθεί το σύμπαν! Το λέω και το ξαναλέω και αναλαμβάνω την ευθύνη».

Όσο για το πρόσφατο ταξίδι των κ. Σταθάκη-Μηλιού στο Λονδίνο, ο πρώην υπουργός είπε:

«Οι άνθρωποι γύρισαν πίσω από το Λονδίνο και συνάντησαν εκπροσώπους, λέει, του διεθνούς κεφαλαίου. Μα, αυτοί δεν μπορούσαν να περπατήσουν από την καρπαζιά που είχαν φάει! Δεν μπορούσαν να σηκώσουν κεφάλι! Είχε πέσει τέτοιο σύννεφο καρπαζιάς, που δεν μπορούσαν να σηκώσουν το κεφάλι. Ήταν κανονικοί, και όταν γύρισαν ήταν σκυμμένοι...».


Πηγή:http://www.iefimerida.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis