Πάει πίσω η αναδιάρθρωση εξαιτίας της μη έγκρισης δαπανών για μετακόμιση-σφραγίδες-επιγραφές;

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...
Πάει πίσω η αναδιάρθρωση εξαιτίας της μη έγκρισης δαπανών για μετακόμιση-σφραγίδες-επιγραφές;

Σύμφωνα με τα όσα έχουμε πληροφορηθεί, υπάρχει πρόβλημα με την τελική εφαρμογή της αναδιάρθρωσης σε συγκεκριμένους Νομούς, μέσα στους οποίους είναι και η Θεσσαλονίκη.


Ο λόγος είναι η παράγραφος 11 του άρθρου 1 του Π.Δ. της αναδιάρθρωσης το οποίο αναγράφει ότι από τις παραπάνω διατάξεις του παρόντος διατάγματος δεν προκαλείται καμία δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.
Η ΓΔΟΕΣ(γενική διεύθυνση οικονομικού και επιτελικού σχεδιασμού) επικαλούμενη την συγκεκριμένη παράγραφο δεν ενέκρινε αιτήματα για μετακόμιση, σφραγίδες και επιγραφές.

Και αν το θέμα με τις σφραγίδες και τις επιγραφές μπορεί να ξεπεραστεί, αυτό της μετακόμισης φαίνεται ότι είναι δύσκολο, αφού το κόστος για την ΓΑΔΘ μόνο φτάνει τα 100.000 ευρώ περίπου.

Κάποιες φωνές που πρότειναν να κάνει την μετακόμιση το προσωπικό, ευτυχώς σταμάτησαν εν τη γενέσει τους 

Έτσι, μία παράγραφος η οποία γράφτηκε για άλλο σκοπό, μεταφράζεται αλλιώς και προκαλεί νέα αναστάτωση και καθυστέρηση στην εφαρμογή της αναδιάρθρωσης.

Με μία τόσο σοβαρή εκκρεμότητα, χθες ολοκληρώθηκαν συμβούλια προσφυγών, με τον σχεδιασμό των Διευθύνσεων να πηγαίνει χαμένος από ότι φαίνεται, αφού σε λίγες μέρες οι συνάδελφοι θα αιτηθούν εσωτερικές μεταθέσεις και φαίνεται ότι τα τακτικά συμβούλια θα προηγηθούν της εφαρμογής της αναδιάρθρωσης με ότι αυτό συνεπάγεται.


Αν συνυπολογίσουμε ότι ο όγκος μεταφοράς είναι τεράστιος και η μεταφορική εταιρεία που θα την αναλάβει χρειάζεται τουλάχιστον ένα μήνα, σύμφωνα με τα όσα μας έχουν μεταφερθεί, γίνεται αντιληπτό ότι ηκαθυστέρηση είναι δεδομένη και η πολυδιαφημισμένη αναδιάρθρωση φαίνεται να δημιουργεί παρά να λύνει προβλήματα.

Α.Σ.Π.Α.Θεσσαλονίκης