Πάνδημο «τελευταίο αντίο» σε στρατιωτικό που «έφυγε» στα 48 του χρόνια - ΦΩΤΟ

ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ!
Πάνδημο «τελευταίο αντίο» σε στρατιωτικό που «έφυγε» στα 48 του χρόνια - ΦΩΤΟ

Ο Γιώργος Κεδράς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία, ευγενής, σοβαρός και μετρημένος, με τρόπους, χαμογελαστός, καλοσυνάτος, «παιδί – μάλαμα» και η άσχημη είδηση του θανάτου του «ξάφνιασε» και συγκίνησε όσους τον γνώριζαν αλλά και όσους δεν γνώριζαν για την περιπέτεια της υγείας του.

Πάνδημο «τελευταίο αντίο» σε Ελασσονίτη στρατιωτικό που «έφυγε» στα 48 του από σπάνια ασθένεια (φωτο)

Αφήνει πίσω τους γονείς του και τους 2 αδερφούς του με τις οικογένειές τους.

Η Εξόδιος Ακολουθία τελέστηκε μέσα σε κλίμα οδύνης και συγκίνησης στην γενέτειρά του την Ελασσόνα, το μεσημέρι του Σαββάτου, (ανήμερα του Αγίου Δημητρίου) στην Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, (συνοικία Αμπελοκήπων), όπου λειτούργησε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Γκανάτσιος.

Εκατοντάδες ‘άτομα βρέθηκαν εκεί για να συλλυπηθούν τους δικούς του ανθρώπους και να τους συμπαρασταθούν στο βαρύ πένθος τους. Ανάμεσά τους, αντιπροσωπεία αξιωματικών του τάγματος,  όπου υπηρετούσε ο εκλιπών και συνάδελφοί του στρατιωτικοί.

Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα στεφάνια ξεχώριζαν αυτά του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγου Γ. Καμπά και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντων. Οικονόμου (έστειλε και εκπρόσωπό του αξιωματικό…).

Σε σύντομο επικήδειο ο αντισυνταγματάρχης Παναγιώτης Γούναρης  μίλησε για την πορεία και τις διακρίσεις του εκλιπόντος και στάθηκε ιδιαίτερα στον στρατιωτικό και τον άνθρωπο Γιώργο Κεδρά, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Ο Γιώργος ήταν χαμογελαστός, ήρεμος με γλυκύτητα στους τρόπους του, αρεστός στους συναδέλφους του, αρεστός, ευγενικός, με κατανόηση και σεβασμό στις ανάγκες των άλλων προσαρμοστικός. Επιβεβαίωνε το… «όπου Γιώργος και μάλαμα» του λαού μας. Ο Γιώργος ήταν ένα κομμάτι χρυσάφι, με αδαμάντινο χαρακτήρα!».

Η ταφή έγινε στο κοιμητήριο της Ελασσόνας με την μεταφορά της σορού, σκεπασμένης με την γαλανόλευκη σημαία και την τιμητική ρήψη πυροβολισμών. Τιμές απέδωσε στρατιωτικό άγημα και η Μπάντα της 1ης Στρατιάς.

Το «παρών» έδωσαν ο εντεταλμένος περιφερειακό σύμβουλος Θεσσαλίας Θανάσης Παιδής, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ελασσόνας, αντιδήμαρχοι, ο πρ. βουλευτής Γιώργος Κατσιαντώνης, ο πρ. δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, δημοτικοί σύμβουλοι, αυτοδοικητικοί, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι φορέων και άλλοι.

Πάνδημο «τελευταίο αντίο» σε Ελασσονίτη στρατιωτικό που «έφυγε» στα 48 του από σπάνια ασθένεια (φωτο)

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

onlarissa.gr