Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:15 | 08/02/2017

Την αποτροπή εισαγωγής και διοχέτευσης στο εσωτερικό της χώρας περισσοτέρων από 158 κιλών κάνναβης πέτυχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, με τις αυτόφωρες συλλήψεις, σε δύο διαφορετικές υποθέσεις, πέντε ατόμων.

Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο συντονισμένων και παράλληλων επιχειρήσεων, σήμερα το πρωί, στις περιοχές του Δελβινακίου και του Γεροπλάτανου Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη χώρα, συνελήφθησαν, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δύο Ελληνες  ηλικίας 28 και 62 ετών καθώς και τρεις αλλοδαποί (δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 21 και 33 ετών και μία 47χρονη υπήκοος Ρωσίας), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, εισαγωγής στη χώρα, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας στην πρώτη περίπτωση, σήμερα το πρωί, στη διασταύρωση Γεροπλατάνου Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 28χρονο Έλληνα και τον 33χρονο Αλβανό, διότι εντόπισαν τον 28χρονο να οδηγεί αυτοκίνητο και να λειτουργεί ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε άλλο αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 33χρονος και το οποίο ήταν έμφορτο με 128 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

Στη δεύτερη περίπτωση, σήμερα το πρωί, στη διασταύρωση Δελβινακίου Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο ένα αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 21χρονος Αλβανός και μετά από έρευνα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, βρέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 30 κιλών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, συνελήφθησαν στην Παναγιά Πρεβέζης και άλλοι δύο άνθρωποι (ο 62χρονος Έλληνας και η 47χρονη υπήκοος Ρωσίας), οι οποίοι εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο και εξακριβώθηκε ότι κατά τη διάρκεια της διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών, λειτουργούσαν υποστηρικτικά ως προπομποί, για να ενημερώνουν για πιθανό επικείμενο αστυνομικό έλεγχο.

Συνολικά, κατασχέθηκαν:
• στην πρώτη περίπτωση, 90 δέματα με ποσότητα κάνναβης, βάρους 128.200 γραμμαρίων
• στην δεύτερη περίπτωση, 30 δέματα με ποσότητα κάνναβης, βάρους 30.150 γραμμαρίων
• τέσσερα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
• οκτώ κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες κάνει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Διαβάστε περισσότερα στο epirus-tv-news.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis