"Πάνω από 170 αστυνομικοί έχουν καεί από μολότοφ"

"Πάνω από 170 αστυνομικοί έχουν καεί από μολότοφ"

"Πάνω από 170 αστυνομικοί κάηκαν από μολότοφ μέσα σε έναν χρόνο", δήλωσε εχθές στον ΣΚΑΪ ο Ευστράτιος Μαυροειδάκος, Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών.

Απαντώντας έτσι στις «προκλητικές» δηλώσεις του Γιώργου Κυρίτση στην ΕΡΤ , ότι «στα 30 χρόνια καριέρας του ως δημοσιογράφος δεν γνωρίζει να έχει πεθάνει κάποιος από μολότοφ.»

Μάλιστα ο κ. Μαυροειδάκος σημείωσε ότι με τις δηλώσεις του κ Κυρίτση εξαγριώθηκαν οι αστυνομικοί στο σύνολό τους, ειδικά αυτοί που έχει καεί από βόμβες μολότοφ.

Όπως είπε, στα Εξάρχεια δεν πετάνε μολότοφ για πλάκα, αλλά θέλουν να υπάρξει νεκρός αστυνομικός και ότι από θαύμα είναι ζωντανοί οι αστυνομικοί που έχουν δεχθεί μέχρι σήμερα μολότοφ.

Κάλεσε τέλος τον κύριο Κυρίτση να πάει το Σαββατοκύριακο στα επείγοντα στο 401 μετά από τα καθιερωμένα επεισόδια στα Εξάρχεια, προκειμένου να διαπιστώσει ο ίδιος τα εγκαύματα που προκαλούνται στους αστυνομικούς από τις ρίψεις μολότοφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρωτοποριακή ασφαλιστική κάλυψη για Αστυνομικούς - Θωρακίζονται και εν ώρα υπηρεσίας

Οι δηλώσεις Κυρίτση έχουν προκαλέσει σάλο αλλά και εσωκομματικές αντιδράσεις, αφού εκτός από την οργισμένη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που θύμισε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ τους νεκρούς της Μαρφίν, και ο Νίκος Φίλης σχολίασε ότι εκείνος γνωρίζει ανθρώπους να έχουν πεθάνει από βόμβες μολότοφ και μάλιστα δεν έχουν συλληφθεί, θυμίζοντας- και εκείνος- την τραγωδία της Μαρφί.

Πηγή:  cretalive.gr