Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:29 | 25/06/2016

Μεγάλη κινητοποιηση της κυπριακής αστυνομίας παρατηρείται μετά τις «μπηχτές» για αδράνειά της σχετικά με το φόνο 50χρονου επιχεριηματία που είχε πρακτορεία στοιχημάτων -και τα οποία μάλλον αποτέλεσαν την αιτία της φυσικής εξόντωσής του λόγω ανταγωνισμού. Εν τω μεταξύ η νεκροψία νεκροτομή έδειξε ότι

*Ο Αλβανός δράστης  φέρει ένα τραύμα στην θωρακική χώρα, που έπληξε καρδιά και πνεύμονες και ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

*η εκτός υπηρεσίας αστυνομικός Σκεύη Χατζηευθυμίου έφερε σφαίρα στο κεφάλι (ο θάνατος ήταν ακαραιαίος)

*Ο Φάνος Καλοψιδιώτης δέχτηκε 12 σφαίρες, που τον έπληξαν σχεδόν σε όλο του το σώμα.

*Ο εκτος υπηρεσίας αστυνομικός Ηλίας Χατζηευθυμίου φέρει 6 μέχρι 8 σφαίρες σε διάφορα μέρη του σώματός του.
 
 
 
 
Η αδράνεια των αρχών
 

Παρότι οι αστυνομικές αρχές της Κύπρου από χρόνια (όπως αναφέρουν και πηγές της ΕΛΑΣ)  έχουν πολύ συγκεκριμένες πληροφορίες  για τις μαφιόζικες μεθοδεύσεις στο νησί σχετικά με τα στοιχήματα, δεν φάνηκε να αξιοποιούν καμια από αυτές. Σύμφωνα με πληροφορίες ανταγωνιστής (και ανταγωνιστές) του Φάνου Καλοψιδιώτη στο ηλεκτρονικό στοίχημα είχαν «φάει τον κόσμο» για να βρουν πληρωμένους δολοφόνους στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια γενικά, και παρότι είχαν ήδη δολοφονηθεί σε τρεις χωριστές επιθέσεις ο πατέρας του επιχειρηματία, Γιάννος, 74 ετών, ο 25χρονος αδελφός του Άντρος και πέντε σωματοφύλακές του Φάνου, οι αρχές  δεν έκαναν τίποτα μέχρι που προχτες τη νύχτα άλλη μια μαφιόζικη επίθεση «πέτυχε» να σκοτώσει τον ίδιο,  δύο φρουρούς και φίλους του, αλλά να απειλήσει και δύο ανήλικα παιδιά που συνέτρωγαν με τα θύματα-γονείς τους. Συνολικά δηλαδή έχουν σκοτωθεί σε αυτό τον κύκλο αίματος τουλάχιστον 11 «στόχοι», και με τον ένα εκ των δραστών που επίσης σκοτώθηκε προχτες κατά την ανταλλαγή πυροβολισμων, οι νεκροί γίνονται δώδεκα.

φάνος 2 zeugos

Η κυπριακή κοινή γνώμη δεν συμμερίζεται την άποψη πολλών αστυνομικών ότι στις δουλειές της νύχτας τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών δεν αποτελούν προτεραιότητα.

*πρώτον, γιατί απειλούνται και απολύτως αθώοι άνθρωποι (προχτες στο φιλικό  τραπέζι των θυμάτων την ώρα των φόνων ήταν και δύο έφηβοι, 13 και 14 ετών,  τα παιδιά του ζεύγους Ηλία και Σκεύης Χατζηευθυμιου, οι  οποίοι σκοτώθηκαν επί τόπου και εικονίζονται ανωτέρω σε παλιότερη φωτογραφία τους),

*δεύτερον γιατί η κοινωνία αφήνεται να μοιάζει με ζούγκλα και ο πολιτης χάνει την αίσθηση ότι το κράτος υπάρχει και για να τον προστατεύει

*τρίτον,  ακόμα κι αν κάποιος παρανομεί και ανήκει στον υπόκοσμο δεν σημαίνει ότι  είναι δολοφόνος και ότι του «αξίζει» η μοίρα του

*τέταρτον δεν επιτρέπεται σε ευνομούμενο κράτος να πλανάται η μομφή ότι αστυνομικοί σε θέσεις κλειδιά είχαν δικούς τους λόγους να συμμαχούν δια της απραξίας τους με αντίπαλα επι του προκειμένου συμφέροντα

 

1576d65946952b

Ο Άλεξ Μπουρέλι, 48 ετών, θεωρείται ότι είναι ένας εκ των δραστών και διαφεύγει -ο άλλος δράστης, επίσης Αλβανός, σκοτώθηκε επι τόπου. Σύμφωνα με την Αστυνομία ο συνεργός του (ή οι συνεργοί του) διέφυγαν με ΙΧ το οποίο στη συνέχεια έκαψαν. Στο καμμένο ΙΧ βρέθηκε και ένα καλάσνικοφ.

 

Το χρονικό

Πληρωμένοι δολοφόνοι εκτέλεσαν «συμβόλαιο»  στις 10.30 προχτες το βράδυ πυροβολώντας σε εστιατόριο στο θέρετρο της Αγίας Νάπας Αμμοχώστου τον επιχειρηματία με πρακτορεία στοιχημάτων και νυχερινά κέντρα. Σκοτώθηκε ο ίδιος, ζευγάρι αστυνομικων εκτός υπηρεσίας που ήταν στη συντροφιά του -τα παιδιά τους ευτυχώς γλιτωσαν- και  ένας εκ των δραστών, 40χρονος Αλβανός. Οι άλλοι δράστες  ή δράστης διέφυγαν, αλλά ο ένας πρέπει να είναι τραυματίας. Επίσης σοβαρά τραυματισμένος είναι ο κουμπάρος του νεκρού επιχειρηματία, αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, που επισης συνέτρωγε στη συντροφιά της ώρα της «εκτέλεσης» και αντάλλαξε πυροβολισμούς με τους δράστες.

Εναντιον του Φάνου Καλοψιδιώτη  είχαν γίνει και άλλες απόπειρες δολοφονίας, με πιο σοβαρή εκείνην  της  23ης Ιουνίου (ίδια μέρα!!!) του 2012. Τότε σκοτώθηκαν 5 σωματοφύλακές και ο ίδιος γλίτωσε γιατί δεν επέβαινε στο ΙΧ που «γάζωσαν» πληρωμένοι δολοφόνοι, εκείνη τη φορά Ελληνες. Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε το ΙΧ τους και στη συνέχεια συνελήφθησαν και εκτιουν ποινές ισοβίων

Η  οικογένεια υπήρξε και άλλες φορές στόχος ανθρώπων της νυχτας -ο πατέρας του Γιάννος Καλοψιδώτης δολοφονήθηκε προ διετίας  και ο αδελφός του είχε δολοφονηθεί λίγα χρόνια νωρίτερα με εκρηκτικό μηχανισμό.
Το παρελθόν, ο τζόγος, ο  φόνος του αδελφού,  του πατέρα, οι εμπρησμοί

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο κύκλος αίματος σχετίζεται με τον έλεγχο του ηλεκτρονικού τζόγου στην Κύπρο. Ο παράνομος τζόγος ελέγχεται από διάφορες ομάδες  ενώ πρόσφατα κατατέθηκε στη Βουλή ρύθμιση για το ηλεκτρονικό στοίχημα.

Ο οικογενειακός κύκλος αίματος άνοιξε το 1996 όταν σκότωσαν με βόμβα τον Άντρο Καλοψιδιώτη, αδελφό του Φάνου. Ο Άντρος Καλοψιδιώτης σκοτώθηκε  από παγίδα-βόμβα, στο διαμέρισμα του φίλου του Πέτρου Γιαννάκη στην Αγία Νάπα. Τότε ήταν μόλις 25 ετών.
Όταν έχασε τον γιο του από την έκρηξη βόμβας, ο Γιάννος Καλοψιδιώτης ορκίστηκε πως δεν θα έβγαζε από πάνω του τα μαύρα αν δεν εντοπιζόταν ποιος είχε δώσει εντολή για τη δολοφονία του Άντρου. Η υπόθεση παραμένει ανεξιχνίαστη για την Αστυνομία, με τις τότε πληροφορίες να κάνουν λόγο για κατά λάθος εκπυρσοκρότηση βόμβας που ετοίμαζε ο ιδιος ο  ΆντροςΚαλοψιδιώτης, διαμελίζοντάς τον.

Ο πατέρας, Γιάννος Καλοψιδιώτης,  ζήτησε τότε από τον Φάνο να πάει στην Κύπρο για να αναλάβει τις επιχειρήσεις. Ο Φάνος Καλοψιδιώτης από το 1984 ζούσε στις ΗΠΑ όπου παρέμεινε μετά τις σπουδές του. Μετά την δολοφονία του αδελφού του το 1996 ο πατέρας του τον προέτρεπε διαρκώς να επιστρέψει στη Κύπρο, αλλά τελικά το αποφάσισε  το 2004. Η δραστηριότητα του φαίνεται να ενόχλησε συμφέροντα στο συγκεκριμένο θέρετρο όπως και σε άλλες περιοχές της Κύπρου. Επιθέσεις με μολότοφ και εμπρησμοί είχαν σημειωθεί και σε πρακτορεία στοιχημάτων του σε άλλες πόλεις.

Στις 23 Ιουνιου του 2012 έγινε η πρώτη γνωστή απόπειρα δολοφνίας του Φάνου  Καλοψιδιώτη, αν και έχουν σημειωθεί κι άλλες που δεν γνωστοποιήθηκαν.  Στην ίδια οδό και ίδια μέρα οι δράστες νομίζοντας πως επέβαινε σε αυτοκίνητο εκτέλεσαν τους πέντε σωματοφύλακες του. Δράστες ήταν οι Έλληνες υπήκοοι Δ. Μαμαλικόπουλος και  Α. Τσεχειλίδης που είχαν «μισθωθεί» για να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου. Και οι δύο ήταν γνωστοί στον αντιεξουσιαστικό χώρο στην Ελλάδα ενώ ο Μαμαλικόπουλος θεωρήθηκε και πιθανός δράστης της δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Μαμαλικόπουλος και Τσεχειλίδης  εκτίουν ποινές πεντάκις ισοβίων.

Πριν από δύο χρόνια, το 2014 στις 21 Ιουνίου πυροβόλησαν και σκότωσαν τον  77χρονο πατέρα του Φάνου Καλοψιδιώτη, τον Γιάννο, που φέρεται επισήμως να είχε τότε  μόνον καφενεία. Η χήρα κατήγγειλε  ότι ο άντρας της είχε ζητήσει βοήθεια από την αστυνομία (η οποία μάλιστα 2 μέρες πριν το φόνο του τον ειχε ενημερώσει η ίδια ότι  ίσως τον απειλουν πολύ σγκεκριμένοι κύκλοι συμφερόντων), αλλά στην έκκλησή του η αστυνομία απάντησε  «δεν έχουμε αρκετους άντρες για τέτοιες δουλειές». Μετά το φόνο του μάλιστα δεν βρήκαν ούτε καν τους κάλυκες -τους βρήκαν και τους παρέδωσαν… συγγενείς του δολοφονηθέντα Γιάννου.

 

 

 

www.presspublica.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis