Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:44 | 14/03/2022

Πάνω από 500 κρατούμενους και αποφυλακισμένους υποστήριξε η ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων στα τρία χρόνια που λειτουργεί το Γραφείο Υποστήριξης Αποφυλακιζομένων και Κρατουμένων.

Η ΑΡΣΙΣ αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι υποστηρίχθηκαν 300 κρατούμενοι εντός των Καταστημάτων Κράτησης Θεσσαλονίκης, Νιγρίτας και του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Κασσάνδρας.

Παράλληλα , 250 αποφυλακισμένοι αναζήτησαν και βρήκαν υποστήριξη από τους συμβούλους του Γραφείου Υποστήριξης Αποφυλακιζομένων και Κρατουμένων. Bασικά αιτήματα τους ήταν:

-η εύρεση εργασίας. Οι 85 αναζήτησαν βοήθεια από την εργασιακή σύμβουλο και από αυτούς βρήκαν εργασία οι 64 (75%),

-Η νομική συμβουλευτική όπου στον τελευταίο χρόνο που παρέχει το Γραφείο την υπηρεσία υποστήριξε 50 άτομα,

-Η φοροτεχνική - λογιστική υποστήριξη την οποία έλαβαν 95 άτομα,

- Η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (είδη ένδυσης, τρόφιμα, είδη οικιακού εξοπλισμού), την οποία έλαβαν 141 άτομα.

Το Γραφείο, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων λειτουργίας του διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Η επανένταξη των αποφυλακιζόμενων- Προκλήσεις- Προβλήματα- Προοπτικές».

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στην Αίθουσα λόγου της Φιλόπτωχου Αδελφότητας Ανδρών Θεσσαλονίκης στις 17 Μαρτίου, από τη 1μμ έως τις 7μμ από 13:00 ενώ θα μεταδίδεται παράλληλα και διαδικτυακά στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.conflix.net/live-streaming/epanentaksi

Η ημερίδα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με την υποστήριξη της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ανδρών Θεσσαλονίκης.

Το Γραφείο Υποστήριξης Αποφυλακιζομένων και Κρατουμένων λειτουργεί στο πλαίσιο του προγράμματος «ΣΥΝ-Ανθρωπος» το οποίο εντάσσεται στο Ε.Π Κεντρική Μακεδονία 2014-2020 και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis