Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:00 | 11/01/2020

Μπορεί να αναγκάζονται να "απογειώνουν" τις μηχανές τους για να σώσουν ζωές, γυρίζοντας καθημερινά στους δρόμους της πόλης, όμως, οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κινδυνεύουν. 

Κινδυνεύουν όχι μόνο από κακοποιούς, στην προσπάθεια που κάνουν για να κυνηγήσουν την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα, αλλά από τις ίδιες της μηχανές τους που κάθε έχουν υποστεί σοβαρές μηχανικές βλάβες, με το αρμόδιο υπουργείο να μην έχει κάνει κάτι για να τις επιδιορθώσει. 

[custom:google-ads]

Το περιστατικό με το μικρό παιδάκι που χρειάστηκε να μεταφερθεί άμεσα στο Καραμανδάνειο είναι χαρακτηριστικό. Αν δεν υπήρχαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να ανοίξουν τον δρόμο στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ίσως τα πράγματα να μην είχαν μια τέτοια αίσια εξέλιξη για το παιδί και τους γονείς του.

Οι αστυνομικοί χρειάστηκε να ανοίξουν τις μηχανές τους και να τρέξουν. Κι αυτό είναι ένα μόνο από τα περιστατικά που συμβαίνουν καθημερινά και που χρειάζεται να αντιμετωπίσουν οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.. Οι μηχανές αυτές όμως είναι μεγάλου κυβισμού και για να μην έχουν οι αναβάτες προβλήματα πρέπει να βρίσκονται σε καλή κατάσταση. 

Όμως σχεδόν στο σύνολο τους έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες από τον χρόνο και από την καθημερινή χρήση και σύμφωνα με αστυνομικούς που γνωρίζουν καλά το θέμα, χρειάζονται άμεση αντικατάσταση. Μάλιστα στις τάξεις της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. οι μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. χαρακτηρίζονται ως κινούμενες βόμβες. 

Το υπουργείο και η κυβέρνηση είχε κάνει γνωστό ότι είναι να παραδοθούν μέσα στο επόμενο διάστημα περισσότερα από 40 περιπολικά και μηχανές για τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας. Ωστόσο, μέχρι ώρας δεν έχει γίνει κάτι επ' αυτού. Το υπουργείο θα πρέπει να επισπεύσει τις διαδικασίες γιατί ειδικότερα οι μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην συντριπτική τους πλειοψηφία, δεν έχουν απλά πρόβλημα, χρειάζονται άμεση αντικατάσταση.

Έτσι, μόνο οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. θα είναι σε θέση να εκτελούν τα καθήκοντα τους με ασφάλεια, με νέες και σύγχρονες μηχανές.

Πηγή: patrasevents.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis