Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:29 | 24/10/2015

Ενίσχυση της αστυνόμευσης ζητούν οι κάτοικοι των νότιων περιοχών της Πάτρας, των Προσφυγικών, του Σκαγιοπουλείου και των Ζαρουχλείκων, λόγω της ραγδαίας αύξησης της εγκληματικότητας το τελευταίο διάστημα.

Και αυτό γιατί πολλαπλασιάζονται οι επιθέσεις επιτήδειων σε ανυποψίαστους πολίτες, ακόμη και μέρα μεσημέρι, με σκοπό την αρπαγή τσαντών, αλυσίδων, χρημάτων από τις τσέπες των πολιτών και άλλων πολύτιμων αντικειμένων.

Μάλιστα, οι δράστες δεν διστάζουν να «μπουκάρουν» και από τα παράθυρα σπιτιών, ακόμη και από τις κεντρικές εισόδους.

Είναι δε αξιοσημείωτο το γεγονός πως ακόμη και αυτοκίνητα ακινητοποιούν ομάδες δραστών, τα οποία βρίσκονται εν κινήσει, για να «αρπάξουν» από μέσα ότι μπορούν.

Και βέβαια δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος πως τα παραπάνω δε συμβαίνουν και σε άλλες περιοχές της Αχαϊκής πρωτεύουσας, όπως για παράδειγμα στην Εγλυκάδα.

Να φράξουμε τα σπίτια μας με σίδερα;

«Θα κλειδωνόμαστε στα σπίτια μας και θα βγαίνουμε μόνο το πρωί, παρέα με αστυνομικό», τονίζει στο PatrasTimes.gr κάτοικος των Προσφυγικών.

«Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Να φράξουμε τα σπίτια μας με σίδερα;», συνεχίζει ο συμπολίτης μας και προσθέτει, «να στέλνουν τουλάχιστον ένα δύο περιπολικά κάθε μέρα και να επιβλέπουν την κατάσταση, δεν μπορεί, θα φοβούνται λίγο παραπάνω οι επίδοξοι κλέφτες».

«Τεμαχισμένη» η αστυνομία

Δεν είναι εύκολο πάντως, το «όνειρο» των πολιτών για περεταίρω αστυνόμευση να πραγματοποιηθεί εύκολα, μιας και η τοπική ΕΛ.ΑΣ. εδώ και αρκετά χρόνια είναι «τεμαχισμένη» σε προσωπικό, αφού και στις τελευταίες μεταθέσεις και μετακινήσεις ενισχύθηκε με μόλις (5!) άνδρες.

Εκτός βεβαίως των παραπάνω, η οικονομική κρίση έχει κάνει αισθητή την παρουσία της και σε αυτόν τον τομέα, με τα οχήματα της αστυνομίας να ξεμένουν στο δρόμο, λόγω μηχανικών βλαβών, αφού τα συνεργεία πλέον κοστίζουν, ενώ η βενζίνη μπαίνει με το σταγονόμετρο.

Επιπροσθέτως, οι άνδρες της Ελληνικής αστυνομίας, «βγαίνουν» για υπηρεσία με παλιά και φθαρμένα αλεξίσφαιρα γιλέκα, χωρίς τον απαραίτητο υλικό εξοπλισμό, που σε πολλές περιπτώσεις αν δεν υπήρχαν οι ευκατάστατοι δωρητές, όλα τα παραπάνω θα αποτελούσαν μακρινό «όνειρο» ή οι αστυνομικοί θα τα πλήρωναν από την τσέπη τους.

 

patrastimes.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis