Πάτρα: Ερευνες για την αιματηρή "βεντέντα" μεταναστών με 1 νεκρό -11 προσαγωγές

ΒΙΝΤΕΟ KAI ΦΩΤΟ
Πάτρα: Ερευνες για την αιματηρή "βεντέντα" μεταναστών με 1 νεκρό -11 προσαγωγές

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΥΦΑΝΤΟΥ

Τραγικό τέλος είχε χθες το βράδυ η αιματηρή "βεντέτα" μεταξύ ομάδων μεταναστών που ζουν στην Πάτρα στους δύο άτυπους καταυλισμούς στην Ακτή Δυμαίων στο ύψος του νέου λιμένα.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τη χθεσινή συμπλοκή αλλοδαπών έξω από το πρώην εργοστάσιο του Λαδόπουλου όπου τραυματίστηκε θανάσιμα ένας 17χρονος. 

Η έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζεται, ενώ έως τώρα έχουν πραγματοιηθεί 11 προσαγωγές. 

Όλα ξεκινησαν από το απόγευμα της Παρασκευής όταν δύο ομάδες μεταναστών μία από την ΑΒΕΞ και η άλλη από τον Λαδόπουλο συνεπλάκησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, 80 περίπου μετανάστες από το πρώην εργοστάσιο του Λαδόπουλου κατευθήνθηκαν προς τον καυταλισμό της ΑΒΕΞ. Άρχισε πετροπόλεμος που προκάλεσε πανικό. Η έγκαιρη παρέμβαση των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ λειτούργησε ανασταλτικά και έτσι δεν ειχαμε θύματα ή ζημιές.

Φαίνεται όμως ότι οι Αφγανοί  μετανάστες της ΑΒΕΞ ετοίμαζαν συνέχεια. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αργά το βράδυ, μία ομάδα περίπου 100 ατόμων "απάντησε" στην μεσημεριανή επίθεση. Εκεί οι ξεκίνησε νέος πετροπόλεμος. Πέτρες έπεφταν παντού για ένα περίπου τέταρτο και η "μάχη" γινόταν επικίνδυνη. Κατά την άγρια συμπλοκή, τραυματίστηκε θανάσιμα ένας 20χρονος. Αστυνομοικοί της ομάδας ΟΠΚΕ παρενέβησαν άμεσα και μπήκαν στη μέση, σταματώντας την άγρια συμπλοκή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακούστηκαν πυροβολισμοί. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στον εσωτερικό χώρο του Λαδόπουλου βρέθηκαν κάλυκες και σφαίρες. 

Η αστυνομία παρέμεινε στο σημείο όλη τη νύχτα σε επιφυλακή.

 

 

Η στιγμή που ο 17χρονος μετανάστης είναι πεσμένος αιμόφυρτος στην είσοδο του Λαδόπουλου. Δίπλα του σοκαρισμένοι ομοεθνείς του, ενώ έχει φτάσει το ασθενοφόρο για να τον παραλάβει. 

 

tempo24.news