Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:44 | 27/03/2016

Οι μετανάστες έχουν για τα καλά εμφανιστεί και πάλι στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας και ήδη η «νεκρή» βιομηχανική ζώνη των εγκαταλελειμμένων εργοστασίων της Ακτής Δυμαίων, στο ύψος του νέου λιμανιού έχει ξεκινήσει να ξαναγεμίζει από κόσμο.

Το γεγονός αυτό έχει  προκαλέσει  την ανησυχία στους αυτοκινητιστές και στους φορτηγατζήδες που πραγματοποιούν δρομολόγια στο εξωτερικό, μέσω του λιμανιού της Πάτρας.

Οι οικονομικοί μετανάστες βλέπουν τις νταλίκες και τα φορτηγά που μπαίνουν στα πλοία του λιμανιού της Πάτρας ως τα κύρια μέσα για να ταξιδέψουν λαθραία στο εξωτερικό, προσπαθώντας να κρυφτούν σε αυτά για να καταφέρουν να ξεφύγουν από την χώρα.

Το όλο θέμα είναι ένας εφιάλτης που έχουν ζήσει από κοντά τα προηγούμενα χρόνια οι αυτοκινητιστές που περνούν από το λιμάνι της Πάτρας, ένας εφιάλτης που σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν και πάλι να αντιμετωπίσουν.

Τον είχαν ζήσει τα χρόνια που η ροή των οικονομικών μεταναστών είχε φτάσει στο «κόκκινο» στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, με τους ίδιους να καλούνται επιπλέον να αποδείξουν στις εσωτερικές αρχές, αλλά και στις υπηρεσίες του εξωτερικού ότι δεν είναι μπλεγμένοι σε κυκλώματα διακίνησης.

Αρκετοί από αυτούς, άλλωστε, στο παρελθόν, έχουν έρθει αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της σύλληψη τους, μη καταφέρνοντας να πείσουν τις αρμόδιες αρχές για την αθωότητα τους ενώ ταυτόχρονα τα χρήματα που είχαν κληθεί να πληρώσουν για την κατάσχεση του οχήματος τους ήταν δυσβάστακτα.

Μέχρι στιγμής η οδηγία που τους έχει δοθεί προκειμένου να αποφευχθούν τέτοια περιστατικά είναι να μην κάνουν στάσεις κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους σε σημεία κοντά στο λιμάνι, αλλά και να βάζουν κλειδαριές και αλυσίδες στο πίσω μέρος των οχημάτων τους.

Παράλληλα, τους έχει τονιστεί να ζητούν και οι ίδιοι από τις αρχές μέσα στον χώρο του λιμανιού να δείχνουν μεγάλη προσοχή κατά την διάρκεια των ελέγχων.

Διαβάστε περισσότερα στο patrasevents.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis