Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:30 | 01/07/2019

Ένας απόστρατος αστυνομικός του Σώματος της Νέας Υόρκης, ο κουβανικής καταγωγής Λούις Άλβαρες έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο από καρκίνο, που οφείλεται στις ουσίες που εισέπνευσε κατά τους τρεις μήνες που ερευνούσε για θύματα μεταξύ των ερειπίων στους Διδύμους Πύργους, μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το θύμα εξέπνευσε στο νοσοκομείο του Ρόκβιλ στη Νέα Υόρκη.

Ο 53χρονος Άλβαρες είχε δώσει κατάθεση τον Ιούνιο σε μία από τις επιτροπές του αμερικανικού Κογκρέσου για το ταμείο υπέρ των αποζημιώσεων για τα πρόσωπα, που πρώτα ανταποκρίθηκαν για βοήθεια μετά την επίθεση. Το ταμείο αυτό, με δυνατότητα 7 δισεκ. δολάρια, αποδείχθηκε πολύ ισχνό απέναντι στις υπάρχουσες απαιτήσεις για αποζημίωση και δεν υπάρχει έως σήμερα κάποιος άλλος μηχανισμός για την ενίσχυσή του.

[custom:google-ads]

Αυτός είναι και ο στόχος μίας νομικής και νομοθετικής πρωτοβουλίας, που έχει ξεκινήσει υπέρ των πασχόντων μετά την επίθεση διασωστών και άλλων εργατών. Μετά τις ακροάσεις, τα μέλη της σχετικής επιτροπής ενέκριναν το σχετικό νομοσχέδιο και αναμένεται να κατατεθεί προς συζήτηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων τον Αύγουστο.

Η σκόνη, η τέφρα, και τα χημικά και τοξικά που εκλύθηκαν μετά την επίθεση, είχαν μεγάλη επίδραση στον οργανισμό των πυροσβεστών, αστυνομικών, οικοδόμων και άλλων εργαζομένων που απασχολήθηκαν για πολύ καιρό στη διάσωση και τις μετέπειτα έρευνες. Πολλοί εξ αυτών υποφέρουν από αναπνευστικά και γαστρικά προβλήματα, καρκίνο του πνεύμονα και άλλους τύπους της «επάρατης» ασθένειας.

Λούις Άλβαρες

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis