Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
06:42 | 13/11/2018

Ο Σταν Λι, ο Αμερικανός συγγραφέας, εκδότης και επίτιμος πρόεδρος της εταιρίας κόμικς Marvel έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018.

«Ο δημιουργός των κόμικς της Marvel «έφυγε» από τη ζωή», ανακοίνωσε με δηλώσεις η κόρη του στο TMZ, ανακοινώνοντας πως ο συνδημιουργός των γνωστότερων χαρακτήρων κόμικς της Marvel έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω του και τα… άλλα του παιδιά όπως Spiderman, Fantastic 4, X-men, Hulk, Thor, Iron Man και πολλούς ακόμη χαρακτήρες.

[custom:google-ads]

Ποιος ήταν ο Σταν Λι

O Σταν Λι γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 28 Δεκεμβρίου, 1922, στη γωνία της 98ης οδού West και West End Avenue στο Μανχάταν. O πατέρας του εκπαιδεύτηκε ως ράφτης και δούλεψε σποραδικά μετά τη Μεγάλη Ύφεση.

Η οικογένεια μετακόμισε αργότερα στο Fort Washington Avenue, στο Μανχάταν. Όταν ο Σταν Λι διένυε τα… άγρια εφηβικά χρόνια, η οικογένειά του ζούσε σε ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στο Μπρονξ.

O ίδιος το περιέγραψε ως «ένα διαμέρισμα τρίτου ορόφου με θέα από πίσω» , με τον ίδιο και τον αδελφό του που μοιράζονται το ένα και μοναδικό υπνοδωμάτιο και τους γονείς του να χρησιμοποιούν ένα πτυσσόμενο καναπέ… Σταν Λι

Έχει δηλώσει ότι στα νιάτα του εργάστηκε σε θέσεις μερικής απασχόλησης, όπως το να γράφει νεκρολογίες (!) για μια υπηρεσία ειδήσεων και δελτία τύπου για το Εθνικό Κέντρο Φυματίωσης.

Έκανε ακόμη… διανομή σάντουιτς στο Rockefeller Center, εργάστηκε ως κλητήρας και πουλούσε συνδρομές στην εφημερίδα New York Herald Tribune.

Αποφοίτησε από το λύκειο νωρίς, σε ηλικία 16 ετών το 1939 και εντάχθηκε στο WPA Federal Theatre Project.

Σε συνεργασία με εικονογράφους όπως ο Τζακ Κίρμπι και ο Steve Ditko, ο Stan Lee δημιούργησε δημοφιλείς χαρακτήρες κόμικς όπως ο Σπάιντερμαν, οι 4 Φανταστικοί, οι X-men, o Χουλκ, ο Θορ, ο Iron Man, ο Daredevil, ο Doctor Strange και πολλοί άλλοι, μεταμορφώνοντας τη Marvel Comics από μικρό εκδοτικό οίκο σε μεγάλη επιχείρηση με παρουσία σε πολλούς κλάδους ψυχαγωγίας. Θεωρείται ένας από τους βασικότερους θεμελιωτές των σύγχρονων κόμικς.

Στις 17 Νοεμβρίου του 2008 τιμήθηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ με το Εθνικό Μετάλλιο των Τεχνών, τη μεγαλύτερη καλλιτεχνική διάκριση της χώρας.

 thecaller.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis