Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:29 | 02/10/2018

Ο ισπανός κομίστας Κάρλος Εσκιέρα, συνδημιουργός του θρυλικού Δικαστή Ντρεντ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών, ύστερα από 10ετή μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα.

Το 1977 του ζητήθηκε να σχεδιάσει έναν νέο χαρακτήρα, τον σκληροτράχηλο Δικαστή Ντρεντ για το βρετανικό περιοδικό «2000 AD». Είναι εκείνος που του έδωσε τη στολή με το χαρακτηριστικό κράνος και τις επωμίδες σε σχήμα αετού, ενώ διαμόρφωσε τη φουτουριστική, δυστοπική Mega-City One όπου δρούσε ο ήρωας.

Ο Κάρλος Εσκιέρα παραλαμβάνει βραβείο στο Comic-Con του 2015

Ωστόσο όταν ο Ντρεντ έκανε το ντεμπούτο του στο δεύτερο τεύχος του «2000 AD» δεν ήταν σχεδιασμένος από τον Εσκιέρα, αλλά από τον Μάικ ΜακΜάχον. Ο Εσκιέρα αποχώρησε και επέστρεψε για λίγους μήνες στην προηγούμενή του δουλειά στο πολεμικό κόμικ «Battle Picture Weekly», για να ξαναγυρίσει τελικά στο «2000 AD» και μαζί με τον κειμενογράφο Τζον Βάγκνερ να δημιουργήσει την κατά γενική ομολογία καλύτερη περίοδο του ήρωα.

Μαζί με τον Βάγνκερ δημιούργησαν και τη σειρά «Strontium Dog», ένα sci-fi γουέστερν με ήρωα έναν κυνηγό επικηρυγμένων, που αρχικά δημοσιευόταν στην αδελφή έκδοση «Starlord» και αργότερα ενσωματώθηκε στο «2000 AD». Από τις καλύτερες δουλειές του για τον Δικαστή Ντρεντ θεωρείται η σειρά του 1982 «The Apocalypse War» που κράτησε επτά μήνες.

Πηγή:  reader.gr 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis