Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:54 | 13/12/2016

Μετά τους Βούλγαρους, τώρα και οι Ρώσοι απατεώνες προσπαθούν να εξαπατήσουν ανυποψίαστους γονείς με τροχαία που υποτίθεται ότι προκάλεσαν τα παιδιά τους ζητώντας χρήματα για να αποφύγουν τις νομικές συνέπειες. Δυο από τις πέντε γυναίκες που επιχείρησαν να εξαπατήσουν στην Πέλλα, έδωσαν χρήματα στη Ρωσίδα «εισπράκτορα» η οποία συνελήφθη.

Η 44χρονη αλλοδαπή πήγε με το αυτοκίνητό της να παραλάβει τα χρήματα από μια 52χρονη γυναίκα στα Γιαννιτσά, στην οποία είχαν τηλεφωνήσει νωρίτερα δυο γυναίκες συνεργοί της. Η πρώτη προσποιήθηκε την κόρη της που ζητούσε βοήθεια γιατί τάχα είχε προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο και η δεύτερη παρίστανε την αστυνομικό που προσφέρθηκε να βοηθήσει με το «αζημίωτο», να μην μπλέξει το παιδί της. Η 52χρονη προσποιήθηκε πως συμφώνησε να πληρώσει μεγάλο χρηματικό ποσό, αλλά ενημέρωσε την Ασφάλεια, άνδρες της οποίας συνέλαβαν την 44χρονη Ρωσίδα και κατέσχεσαν το αυτοκίνητό της.

Στην προανάκριση αποκαλύφθηκε ότι η Ρωσίδα είχε εισπράξει το περασμένο Σάββατο για λογαριασμό της σπείρας 4.000 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 2.000 ευρώ από δυο γυναίκες σε περιοχή της Πέλλας. Μάλιστα, κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακού, η ίδια σπείρα είχε προσπαθήσει να εξαπατήσει άλλες δυο γυναίκες και έναν άνδρα σε περιοχές της Πέλλας και της Ημαθίας χωρίς εκείνοι να «τσιμπήσουν» το δόλωμα.

Η 44χρονη παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας ο οποίος της άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτη, ενώ οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα για να ταυτοποιήσουν τις δυο γυναίκες και έναν άνδρα συνεργούς της και να εξακριβώσουν αν και άλλοι πολίτες έπεσαν θύματά τους.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis