Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:44 | 16/01/2016

Λευκωσία: Σημαντικές αλλαγές στο σύστημα πρόσληψης νέων αστυνομικών με κύρια την κατάργηση της προφορικής εξέτασης κατά την οποία γίνονταν και τα περισσότερα ρουσφέτια. Παράλληλα, η Αστυνομία θα… ψηλώσει, αφού αλλάζουν και τα κριτήρια για το ύψος των νεοπροσληφθέντων που θα πρέπει να είναι κατά πέντε πόντους ψηλότεροι απ’ ό,τι μέχρι τώρα.

Οι αλλαγές στο καθεστώς των προσλήψεων αστυνομικών προβλέπονται σε μελέτη που ζήτησε ο Αρχηγός Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, και ετοίμασαν ειδικοί του Σώματος και εξωτερικός εμπειρογνώμονας. Οι αλλαγές στις προσλήψεις ακολουθούν αυτές που έγιναν με τις συντμήσεις τμημάτων αλλά και αστυνομικών σταθμών που ακολουθούν. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου συμφωνεί με τις αλλαγές και ήδη έδωσε τη συγκατάθεσή του για να προχωρήσουν.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η γραπτή εξέταση για πρόσληψη αστυφυλάκων θα παραμείνει, αφού κρίθηκε ότι είναι βοηθητικό μέτρο. Θα γίνει ωστόσο αναθεώρηση των αθλητικών δοκιμασιών ενώ εισάγονται και ψυχομετρικές εξετάσεις. Θα εξετάζονται πλέον η δύναμη των υποψηφίων, η ευλυγισία τους, η ταχύτητα τους και η καρδιοαναπνευστική αντοχή τους. Επίσης, αναθεωρείται το ύψος και από 1,65 μ. που είναι το όριο για τους άντρες ανεβαίνει στο 1,70 μ. και από το 1,60 μ. για τις γυναίκες πάει στο 1,65 μ., όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες.

Κληθείς από τον «Φ» να σχολιάσει τη μελέτη, ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι έχει συζητήσει τη μελέτη με τον Αρχηγό Αστυνομίας και συμφώνησαν να γίνει τροποποίηση του κανονισμού, αφού ενημερωθεί πρώτα ο Σύνδεσμος Αστυνομίας.

Γράφει: Μιχάλης Χατζηβασίλης

www.philenews.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis