Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:29 | 11/12/2014

Πέρασε από την Βουλή η τροπολογία-ανάσα για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Το Πολεμικό Ναυτικό είναι βέβαιο ότι θα παραλάβει την πυραυλάκατο ΡΙΤΣΟΣ και ελπίζει βάσιμα ότι μπορεί να ολοκληρωθεί και η ναυπήγηση των δύο τελευταίων πυραυλακάτων Super Vita.

Στην εισήγησή του ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας υποστήριξε ότι “η συγκεκριμένη τροπολογία αφορά ένα απολύτως ειδικό θέμα το οποίο το γνωρίζουν όλα τα κόμματα. Αφορά την τροποποίηση της συμφωνίας μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των Ναυπηγείων και της British Aerospace για το πρόγραμμα ναυπήγησης των πυραυλακάτων και ο ουσιαστικός σκοπός  αυτής της τροπολογίας είναι η πληρωμή των εργαζομένων οι οποίοι παρακολουθούν από τα θεωρεία την συζήτησή μας.
 
Δεν θέλω ούτε να γίνω μελοδραματικός, ούτε να χρησιμοποιώ υψηλούς τόνους, όμως έρχονται Χριστούγεννα και είχαμε την ηθική υποχρέωση σαν Κοινοβούλιο και σαν κόμματα,  πέρα από την Κυβέρνηση,  αυτοί οι άνθρωποι να πληρωθούν.
 
Και πέραν αυτού, οφείλω να πω ότι είναι και επωφελής για το Ελληνικό Δημόσιο. Είναι επωφελής διότι θα μπορεί το Ελληνικό Δημόσιο σύμφωνα με την εισήγηση του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου να αποκτήσει αυτές τις δύο εξαιρετικά σύγχρονες πυραυλακάτους. Εάν αυτό δεν γινόταν,  δεν υπήρχε πιθανότητα το ζήτημα αυτό να λυθεί με οιονδήποτε τρόπο.
 
Ευχαριστώ και εσάς και την Εθνική Αντιπροσωπεία για την κατανόηση της καθυστερημένης κατάθεσης η οποία οφείλεται όμως σε μακρότατο χρόνο   διαπραγματεύσεων με την αλλοδαπή εταιρία. Και εδώ οφείλω να απονείμω και  εύφημο μνεία στον κ. Αντώνη Οικονόμου, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου,  ο οποίος διεξήγαγε αυτές τις διαπραγματεύσεις, οφείλω να πω με εξαιρετική επιμέλεια και εξαιρετική επιτυχία,  από κοινού με τους κυρίους Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού οι οποίοι παρίστανται στην αίθουσα».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis