Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:33 | 29/09/2015

Το κατώφλι της ανακρίτριας πέρασε ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος μετά τη σύλληψη του με ένταλμα καθώς φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση μίζας περιπου 1,6 εκατομμυρίων ευρώ από οφσόρ εταιρία (Ιντεραξιον) η οποία εμφανίζεται να του ανήκει με τελικούς αποδέκτες του Ακη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο. Η σύμβαση αφορούσε την προμήθεια τεσσάρων αερομεταφερόμενων συστημάτων επιτήρησης ελέγχου της εταιρείας Έρικσον (Ericsson) για τα αεροσκάφη Εμπραέρ (Embraer).

Ο Θωμάς Λιακουνάκος αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του καθώς είναι κατηγορούμενος για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η σύλληψή του αποφασίστηκε μετά την αποκάλυψη νέων στοιχείων που έφθασαν στα χέρια της ανακρίτριας μέσω δικαστικής συνδρομής μιζες με τελικούς αποδέκτες τους Ακη Τσοχατζόπουλο και Ιωάννη Σμπώκο, που ήδη έχουν καταδικαστεί και εκτίουν πολυετείς καθείρξεις για διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος σε άλλα εξοπλιστικά προγράμματα.

Η υπόθεση στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο Θωμάς Λιακουνάκος αφορά στην προμήθεια ειδικών αεροσκαφών για έγκαιρη προειδοποίηση από την εταιρεία Ericsson την οποία εκπροσωπούσε η εταιρεία AXON του κ. Λιακουνάκου.

Ο γνωστός επιχειρηματίας, εκτός του συγκεκριμένου εξοπλιστικού προγράμματος είναι κατηγορούμενος και σε δύο ακόμη περιπτώσεις εξοπλιστικών που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ερευνών, την αγορά των αρμάτων Λέοπαρντ και το λεγόμενο ηλεκτρονικό πόλεμο, ενώ έρευνες για τα Λέοπαρντ συνεχίζονται από την Εισαγγελία Διαφθοράς με επικεφαλής την κυρία Ελένη Ράικου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες ο επιχειρηματίας παραπέμφθηκε σε δίκη με άλλους 17 κατηγορούμενους, για την υπόθεση της προμήθειας του στρατού με τα συστήματα Σονακ (SONAK), από την εταιρεία του. Συγκατηγορούμενοι του κ. Λιακουνάκου στην υπόθεση είναι, τρεις πρώην διευθυντές εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας, επί θητειών των Ακη Τσοχατζόπουλου, Γιάννου Παπαντωνίου και Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

http://www.newsbeast.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis