Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:44 | 13/08/2019

«Αυξημένη κίνηση παρουσιάζεται σε όλο το οδικό δίκτυο λόγω της εορταστικής περιόδου  και σε συνδυασμό με την κορύφωση της τουριστικής κίνησης η κατάσταση γίνεται ακόμα δυσκολότερη» είπε  ο Διοικητής της Τροχαίας Αγίου Νικολάου Πέτρος Ζερβάκης μιλώντας στην εκπομπή «Ναι  μεν αλλά» και κάλεσε οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λέγοντας  «Οι οδηγοί  που αυτές τις μέρες θα κινηθούν στο οδικό δίκτυο θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις επικίνδυνες παραβάσεις.

Να ελέγχουν το όχημά τους πριν ξεκινήσουν, να τηρούν πιστά τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες χωρίς να προβαίνουν σε αντικανονικά προσπεράσματα, να κάνουν υποχρεωτικά χρήση της ζώνης ασφαλείας και του προστατευτικού κράνους οι δικυκλιστές.

Οι οικογένειες που μεταφέρουν μικρά παιδιά υποχρεωτικά θα πρέπει να χρησιμοποιούν το παιδικό κάθισμα.

Οι οδηγοί θα πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση αλκοόλ να υπάρχει ένα άτομο όπως λέμε από την παρέα τους που να μην καταναλώσει αλκοόλ ώστε να οδηγήσει κατά την επιστροφή. Από την υπηρεσία μας έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα με το σύνολο της διαθέσιμης δύναμης εν όψει του Δεκαπενταύγουστου. Σκοπός μας είναι η διευκόλυνση των οδηγών και η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων διότι δυστυχώς φέτος έχουμε θρηνήσει σε όλη την Κρήτη αρκετούς συνανθρώπους μας και μικρής ηλικίας άτομα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των ημερών θα διενεργούνται έλεγχοι για επικίνδυνες παραβάσεις σε όλο το επαρχιακό δίκτυο, δίνοντας έμφαση σε σημεία τα οποία κατά το παρελθόν έχουν λάβει χώρα σοβαρά τροχαία ατυχήματα με σκοπό να αποτραπούν τα χειρότερα».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στους προσκυνητές που πάνε στην Μονή της Παναγίας Φανερωμένης τονίζοντας «Σε καμία περίπτωση οι περιπατητές που πάνε στην Παναγία τη Φανερωμένη να μην χρησιμοποιούν το νέο  ΒΟΑΚ. Να πάνε από το επαρχιακό δίκτυο και ειδικά τις νυχτερινές ώρες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Θα πρέπει να έχουν επάνω τους είτε φακό είτε να φοράνε κάποιο ρούχο, π.χ. γιλέκο ούτως ώστε να γίνονται αντιληπτοί από τους οδηγούς που κινούνται στο επαρχιακό δίκτυο. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχουμε κάποιο τροχαίο ατύχημα. Να ευχηθούμε να περάσει το υπόλοιπο της καλοκαιρινής περιόδου ομαλά χωρίς άλλο τροχαίο ατύχημα».

Δείτε περισσοτερα στην ιστοσελίδα:  latofm.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis