Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:40 | 31/03/2020

Εξετάζεται η αυστηροποίηση του πλασίου για τις εξόδους των πολιτών από τις οικίες τους, δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα της Καθημερινής που αναφέρεται σε χρονικό περιορισμό στην κυκλοφορία για να αποτραπούν οι άσκοπες μετακινήσεις.

Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας το σχέδιο περιλαμβάνει ένα καθορισμένο χρονικό όριο επιστροφής από τη στιγμή που ο πολίτης θα στείλει μήνυμα στο 13.033.

Το έντυπο δεν είναι για να το χρησιμοποιήσουμε 6 φορές την ημέρα τόνισε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε ότι η υπερβολική χρήση των ωραρίων θα στερήσει στους πολλούς να κάνουν τις βασικές τους μετακινήσεις.

Ουρές συνταξιούχων σε τράπεζες

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα καταγράφηκαν εικόνες που προκάλεσαν προβληματισμό καθώς σε τραπεζικό κατάστημα στη λεωφόρο Δημοκρατίας στον Πειραιά, σχηματίστηκαν ουρές συνταξιούχων οι οποίοι δεν κρατούσαν τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οι συγκεντρωμένοι έμπαινα δύο - δύο στον προθάλαμο της εισόδου.

Με αφορμή της εικόνες αυτές, το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ έδωσε εντολή ομάδες ΔΙ.ΑΣ. να μεταβαίνουν έξω από τις τράπεζες για να βάζουν τον κόσμο σε αποστάσεις. Ήδη η κατάσταση σε ορισμένα υποκαταστήματα, όπως αυτό στον Πειραιά, είναι καλύτερη, με τους αστυνομικούς να βάζουν σε τάξη τον κόσμο.

Κλείνει από σήμερα η Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης -Μετά τις απαράδεκτες εικόνες

Εντονο προβληματισμό προκάλεσαν και οι εικόνες από την γεμάτη κόσμο Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, την Δευτέρα, παρά τα μέτρα για απαγόρευση κυκλοφορίας.

Μετά από έκτακτη σύσκεψη του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας, υπό τους κ.κ. Ζέρβα και Τζιτζικώστα αντίστοιχα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα αυστηρότερα μέτρα. Ετσι, από σήμερα θα κλείσει η Νέα Παραλία, καθώς θα τοποθετηθούν κιγκλιδώματα από το άγαλμα του Βότση έως και το Μέγαρο Μουσικής, αλλά και σε όλα τα κάθετα στενά που οδηγούν προς τη Νέα Παραλία, εμποδίζοντας την κίνηση των πολιτών.

Οπως ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς, το υπουργείο προχωρά σε σε περιορισμό μετακίνησης στην περιοχή, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 2 μετά το μεσημέρι έως τις 8 το πρωί της επόμενης μέρας και τα Σαββατοκύριακα καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας. Το μέτρο αυτό θα ισχύσει από σήμερα και για 14 ημέρες.

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ θα κάνει περιπολίες και συστάσεις στους πολίτες και όσοι δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα, θα τους επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ. Σε περίπτωση που παρατηρηθεί όγκος πολιτών στο παλιό κομμάτι της παραλίας, από τον Λευκό Πύργο έως το λιμάνι, τότε η κυκλοφορία απαγόρευσης θα επεκταθεί και εκεί.

Στέλιος Πέτσας: Φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό

Ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό. Δεν θα πάμε στο χωριό μας, δεν θα ψήσουμε τον παραδοσιακό οβελία, είπε και τόνισε ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χαλαρώσουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό που φαίνεται πως αποδίδουν.

Σε εμάς επαφίεται να συνεχιστεί το καλό αποτέλεσμα δήλωσε. Οι εξαιρέσεις απομονώνονται, τα πρόστιμα επιβάλλονται, σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Πηγή: iefimerida.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στους 46 οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα - Κατέληξαν δύο άτομα στην Αθήνα και ένας στην Κοζάνη


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis