Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:58 | 21/06/2019

Ούτε καν στο σπίτι της αγαπημένης του, για να γνωρίσει τους γονείς δεν πρόλαβε να φτάσει ένας 29χρονος Αθηναίος, που τον σταμάτησαν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ στην Πορταριά, αυτός για να γλιτώσει τη σύλληψη κατάπιε ένα τσιγαριλίκι και τελικά συνελήφθη για αντίσταση κατά της αρχής.

Ο γαμπρός δικάστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 13 μηνών με αναστολή, ενώ του δόθηκε το δικαίωμα να ασκήσει έφεση. Το περιστατικό συνέβη στις 7 Αυγούστου του 2018 στην Πορταριά, όταν ο 29χρονος ξεκίνησε να επισκεφθεί τους γονείς της συντρόφου του, προκειμένου να τους γνωρίσει και να επισημοποιήσουν την σχέση τους.
Στο χωριό, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ θεώρησαν ότι το αυτοκίνητο που οδηγούσε κινούνταν ύποπτα και του έκαναν σήμα να σταματήσει. Ο νεαρός κατέβηκε από το αυτοκίνητο μαζί με το σκύλο του, ο οποίος ήταν μεγαλόσωμος, και αστυνομικός που προσπάθησε να τον προσεγγίσει οπισθοχώρησε, φοβούμενος τυχόν επίθεση του ζώου.

Τότε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο άνδρας βρήκε την ευκαιρία και έβγαλε ένα τσιγάρο με ποσότητα κάνναβης, το οποίο το έβαλε στο στόμα του προσπαθώντας να το καταπιεί. Τότε οι τέσσερις αστυνομικοί όρμησαν για να τον προλάβουν, ρίχνοντας τον στο έδαφος, αλλά ήδη είχε φτάσει στο ….στομάχι του νεαρού!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πυροσβέστης συνελήφθη από Αστυνομικούς - Εμπλέκεται σε παράνομο κυκλωμα

Ο κατηγορούμενος, που κατηγορούνταν για αντίσταση και προμήθεια – κατοχή ναρκωτικών για προσωπική χρήση, στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι δεν προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψη του, και ήταν η πρώτη φορά που είχε στην κατοχή του τσιγαριλίκι. Συμπλήρωσε ότι βρίσκονταν για διακοπές και φοβήθηκε όταν είδε τον έλεγχο της αστυνομίας και γι’ αυτό έφαγε το τσιγάρο.

Επίσης, ζήτησε συγγνώμη από το Δικαστήριο, λέγοντας πως δεν περίμενε ότι θα φτάσουν τα πράγματα μέχρι εκεί, και πως τα γεγονότα δεν συνέβησαν όπως τα περιέγραψαν οι αστυνομικοί.

Προκειμένου να πείσει τους δικαστές, η συνήγορός του παρουσίασε μια φωτογραφία του σκύλου του στην οποία φαινόταν ένα μικρόσωμο ζώο και είπε ότι δεν ήταν δυνατό τέσσερις αστυνομικοί της ΟΠΚΕ να φοβηθούν ένα τέτοιο σκύλο, με έναν αστυνομικό να ισχυρίζεται ότι ο κατηγορούμενος έδειξε άλλο σκυλί.

Η σύντροφος του 29χρονου υποστήριξε στην κατάθεση της πως βλέποντας τον φίλο της να αργεί, του τηλεφώνησε αρκετές φορές χωρίς όμως να της απαντήσει, με αποτέλεσμα να ειδοποιήσει την Αστυνομία, αφού φοβήθηκε πως έπαθε κάτι. Καταλήγοντας είπε πως βρίσκονται ακόμα μαζί. Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του 29χρονου και πρότεινε συνολική ποινή πέντε μηνών, αλλά οι δικαστές αποφάσισαν να του επιβάλλουν μεγαλύτερη, που έφτασε τους 13 μήνες με αναστολή.

Πηγή: magnesianews.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis